Windows 8 DVD lejátszási támogatottság nélkül…

Számos ellentmondásos és merész fejlesztési lépés után újabb információk láttak napvilágot a legújabb operációs rendszerrel kapcsolatban, ismét egy új fejlesztési lépésre kényszerült a Microsoft.

Folyamatosan hallhatunk információkat a legújabb rendszerről, már le is tölthettük a Windows 8 próbaváltozatait, sajnos érkeznek olyan hírmorzsák is amik nem biztos hogy elnyerik a végfelhasználók tetszését.

A Microsoft ugyanis a legújabb és jelenleg legnagyobb fejlesztési projektjéből ki szeretné hagyni azt a lehetőséget hogy DVD-n tárolt állományokat lehessen megtekinteni.

A fejlesztők elsősorban a felhasználók szokásaira terelik az okokat, szerintük egyre kevesebben tekintenek ilyen fajta adathordozón multimédiás állományokat, a futtatók jelentős százaléka inkább a letöltéseket és az online tartalmak által kínált lehetőségeket részesítik előnyben.

 

Ez elsőre igen rosszul hangzik, de szerencsére azért mindig találhatunk kiskaput, külső alkalmazásokkal illetve illesztőkkel teljes mértékben orvosolhatóvá válik a hiányosság. Mivel előreláthatólag népszerű operációs rendszerrel lesz dolgunk, minden bizonnyal lesznek lelkes fejlesztők akik belevágnak a probléma megoldásába.

Sok felhasználó alapvetően nem a rendszer saját megoldásaira épít, hanem külső szoftverekkel oldja meg a kérdéses dolgokat.

A másik ok ami erre a lépésre kényszeríthette a szoftveróriást az a tény lehet, hogy jelentős bevételcsökkenést eredményezhet a licencek rendezése.

Remélhetőleg hamarosan megoldás születik, a Microsoft és a felhasználók is jól jönnek ki belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code