Aero felület nélkül érkezik a legújabb operációs rendszer

Számos információt tudhattunk meg a legújabb operációs rendszerrel kapcsolatban. Ezek között a hírek között találhatunk olyanokat is amelyek a felhasználók felháborodását is kiválthatták.

Első körben annyit megállapíthatunk a Windows 8-ról hogy eltér majd a hagyományoktól, számos olyan újítást fedezhetünk fel benne ami meglepő változásokat eredményez.

A hetes szériában még népszerűnek számító Aero felület már nem lesz elérhető aminek eltávolítását számos okra vezetik vissza.

Jensen Harris blogbejegyzésében közölte hogy többek között a felület is Metro stíluselemeket fog örökölni így vált szükségessé hogy az áttetsző felület le legyen cserélve.

Erre a felületre jellemzően megszűnik minden fölösleges sallang, a színek is egy meghatározott rendszert fognak ezen túl követi.

Ezek után csak a szürke, a piros, fehér, kék színkombinációkkal találkozhatunk, amelyek menüelemek esetén nem eredményeznek éles elhatárolódást.

A fejlesztések során elsősorban arra törekedtek hogy az egyszerű, átlátható, kezelőfelület ötvözve legyen a teljesítménnyel, tehát a látvány ne legyen rovására a teljesítménynek.

Mivel sok felhasználó számára az esetek döntő többségében igen fontos szerepet tölt be látvány minden bizonnyal lesznek olyanok akik hangot is fognak adni a nemtetszésüknek.

Remélhetőleg azért lesznek olyanok is akik örülni fognak az újdonságoknak. Pozitív oldalról nézve, azért vannak változások amelyek mindenképp figyelemreméltóak ebben a fejlesztési stádiumban. Mint említettük, komoly hangsúlyt kap a teljesítmény.

Gyors indulás konfiguráció nélkül…

A módosításoknak köszönhetően, a legszembetűnőbb teljesítménybeli változás amit észrevehetünk a Windows 8 esetén az a rendkívül gyors rendszer indulás. Ez hozott magával olyan változásokat is ami újabb korrekciókat eredményezett.

 

A rendszer ugyanis túl gyorsan indul el aminek következtében számos alapkonfigurációra már nem adódik lehetőség.

-Csökkentett mód

-CD/DVD lemezről való közvetlen indítás

Ezen alapkonfigurációk ezentúl csak a menükből érhetőek el. A módosítás kihat többek között a telepítés folyamatára is mivel mostantól nem lesz lehetőségünk egyszerűen CD/DVD meghajtóról indítani rendszerünket, csak abban az esetben ha a megfelelő opció alatt kiválasztjuk a szükséges alternatívát, majd újraindítjuk a gépet. Nem lesz lehetőségünk arra, hogy ha rendszer hiba következik be csökkentett módban indíthassuk el a gépet, (csak miután a menüben azt az opciót választottuk) annak az érdekében hogy elháríthassuk a felmerülő akadályokat, itt merül fel egy olyan kérdés hogy ha gondunk akad hogy tudjuk elérni a csökkentett módot ha még az operációs rendszer sem tud felállni egy nem várt esemény következtében.

Remélhetőleg erre is születik megoldás.

A gyorsabb indulás egyaránt tapasztalható régebbi, még Biost használó számítógépek esetén is, a leglátványosabb eredmény, azokon a PC-ken lehet majd tapasztalni amik már Windows 8 rendszerrel kerülnek a boltok polcaira.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code