Segédeszköz az új rendszer telepítéséhez

Az alábbi segédalkalmazással könnyebbé válik a letöltött ISO állományok bootolhatóvá tétele, legyen szó USB kulcsról, vagy CD/DVD meghajtóról.

Teljes gőzerővel folynak a fejlesztések a Windows 8 operációs rendszer körül, ennek közvetlen tanúivá is válhatunk, hisz már le is tölthettük a fejlesztési időszak utolsó állomásának minősülő Release Preview operációs rendszert.

Az előző próbaváltozathoz képest túl sok újdonsággal nem szolgál, de mivel teljesen ingyen letölthető és futtatható a tesztidőszak alatt, mindenképpen szerezzük be.

Ha már letöltöttük hivatalos forrásból az ISO állományt, jogosan merül fel bennünk az a kérdés, hogy mit is kezdjünk vele, hogy tudjuk azt feltelepíteni a számítógépünkre.

Magát az operációs rendszert egyaránt telepíteni tudjuk másodlagos rendszerként, a bevált mellé, illetve virtuálisan, az hogy melyik módszert válasszuk, függ a rendszerünk teljesítményétől, ha kellő hardveres háttérrel rendelkezünk, akkor mindenképp a virtuális alternatívát válasszuk, hisz ez a módszer jár a legkevesebb kockázattal adataink szempontjából. Ha megunjuk, egyetlen kattintással el is távolíthatjuk azt.

 

Bármelyik módszer mellett tesszük le a voksunkat, bootolhatóvá kell tennünk ISO állományunkat és úgy kell elhelyezni a külső adathordozón.

Windows 7 USB/DVD Download Tool

Ha USB kulcsról szeretnénk telepíteni, érdemes a Microsoft által kínált Windows 7 USB/DVD Download Tool szoftvert választani mivel az a lehető legegyszerűbben visz minket végig a folyamaton.

Csatlakoztassunk egy legalább 4GB mérettel rendelkező USB kulcsot, majd tallózzuk be a számára a Release Preview ISO formátummal készült állományt. Ezután nem is maradt más hátra, mint kiválasztani meghajtónkat.

Természetesen DVD lemez esetén is támogat minket az installációs lépések ebben az esetben sem alakulnak másként, csupán annyi módosítással, hogy miután betallóztuk az állományt a számára, a DVD opciót válasszuk.

Ha nem szeretnénk fölöslegesen DVD lemezt pazarolni, hisz fél év múlva már az új rendszer is elérhető lesz, válasszunk újraírható Disket.

Ha megvolnánk, a Biosban a megfelelő Boot sorrend módosítása után neki is láthatunk a telepítésnek, mármint ha a meglévő mellé szántuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code