Ctrl alt del feladatkezelő

Egy olyan hasznos alkalmazásról írok, ami mindenkinek hasznos lehet akinek van számítógépe.Ezzel a hasznos beépített alkalmazással egy olyan rejtett menübe érkezünk ahol gépünk teljes működését figyelemmel tudjuk kísérni betekintést kapunk futó folyamatainkba, vagy akár ha vírusirtónk szemet huny egy olyan program felett ami szerintünk vírus is lehet itt ki tudjuk fürkészni mi is fut a háttérben.Számítógépünk terheltségi állapotáról is sok információt kaphatunk, és nem szükséges külön alkalmazás hozzá.

Ha valamelyik programunk nem válaszol, a ctrl alt del kombináció beütése után le tudjuk állítani a fagyott alkalmazást.

Alkalmazás

A ctrl alt del gomb lenyomása után az első fülön találkozhatunk vele.Ebben a menüpontban lehetőség van figyelni minden éppen futó programot.Itt érdemes megemlíteni hogy a lefagyott programot eme helyen lehet leállítani, mégpedig úgy hogy egy katt a lefagyott program nevére és válasszuk a feladat befejezését.A figyelmeztető kérdés után már célt is értünk.

Feladatkezelő folyamatok

A folyamatok menüelem a háttérben futó olyan alkalmazásokba nyújt betekintést ami fontos a biztonságos működés céljából.Könnyen kiszúrhatunk gyanús programokat amit még a vírusirtó sem vesz észre valamilyen okból.Ha nem vagyunk benne biztos hogy mi is az, használjuk a Google-ot sokat tud segíteni.Gyanússá válhat már a név is, mivel ismeretlen rövidítés nélküli már létező név szinonima névvel találkozhatunk.

Pl: mouse.exe

A kártékony program eltávolítása előtt szükségessé válhat a leállítása, anélkül bizonyos típusokat nem lehet törölni.Csak egy kattintás a folyamat leállítása gombra és már törölni is tudjuk a kis gonoszt.

Részletes, oszlopszerű felbontásban láthatjuk hogy a program mennyi memóriát használ illetve a processzort milyen mértékben terheli.

Feladatkezelő szolgáltatások

A különböző szolgáltatások állapotáról árul el nekünk információt, illetve hogy egyenként mekkora erőforrást igényel százalékosan.Hasznossága esetenként változó.

Teljesítmény

A ctrl alt del, vagyis eszközkezelő a teljesítmény megállapításában is hasznos.Számítógépünk terheltségi állapotára nyújt betekintést.Megtudhatjuk hogy processzorunk milyen mértékben van terhelve.Fagyás esetén 100%-on pörög

A rendelkezésre álló memória mennyiségét állapíthatjuk meg ezen az oldalon.Minnél több alkalmazás fut egyszerre annál kevesebb hely marad.Ha a programok kinőnék a helyüket a gép a virtuális memóriához nyúl ezáltal eszméletlen lassúságot tapasztalunk.

Hálózat

A csatlakoztatott hálózatok állapíthatók meg, a csatlakoztatási sebességgel együtt.A küldött és fogadott adatmennyiség is könnyen megállapítható.

Felhasználók

Az összes felhasználó munkamenetébe tekinthetünk bele.Senki sem bújhat el előle.Ha valakit nem szeretnénk a felhasználóink listáján akkor egy kattintással el is távolíthatjuk.(opcionális)

ctrl alt del letiltása Windows 7 alatt

Bizonyos esetekben szükség lehet arra hogy a ctrl alt del billentyű kombinációval előhozható feladatkezelőt tiltsuk olyan emberek elől akik számára nem szeretnénk elérhetővé tenni.

A művelet elvégzéséhez a következőt kell tenni:

A futtatáshoz gépeljük be a

gpedit.msc

parancsot.Ezután jobb oldal a felhasználó konfigurációja menüre kattintsunk.

A következő lépés a felügyeleti sablonok és ezen belül a rendszer elemet válasszuk.

Ezután jobb oldalt lévő mappáknál a ctrl+alt+del beállításai könyvtárra kattintsunk.

Azon belül a feladatkezelő eltávolítása a számunkra szükséges menü.

Nem kell megijedni nem törlünk semmit bármikor vissza lehet állítani.

Válasszuk a letiltás gombot és okézzunk.

Ezzel a ctrl alt del letiltása megtörténik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük