Screenshot készítése különleges alkalmazásokkal

Screenshotok készítésére szinte bármilyen szituációban szükség lehet az egyetlen kérdés hogy mit használjunk a feladatra ami még ingyenes is.

oCam

Az oCam egy ingyenes és igen egyszerű kialakítással rendelkező képlopó szoftver ami több módszer alapján is képes az általunk felvázolt problémára megoldást kínálni. A program nem egy hétköznapi screenshot készítő program mivel nem csak fotókat tud készíteni a monitorunkon zajló folyamatokról, hanem akár videó formájában is képes archiválni. Indítása után egy néhány menüből álló eszköztár formájában biztosítja a számunkra a munkafolyamatot.

Mi határozhatjuk meg a minőséget és a videó kimeneti formátumát. Az oCam nevű programról bővebb leírást az alábbi oldalon találhatunk.

Free Screen Video Recorder

A másik képlopó program amit még érdemes szóba hozni a Free Screen Video Recorder ami elrendezésben igen hasonlít az előző programhoz éppúgy mint a funkcionalitás, vele is készíthetünk videókat, támogatja fotók készítése esetén hogy adott tartományt, ablakot, vagy teljes asztali területet fényképezzünk le vele.

Túlságosan sok beállítást nem igényel, éppúgy mint felhasználói ismeretet. Otthoni felhasználásra ideális választás. A szoftver a Free Studio részét képezi, bővebb ismertető a Free Screen Video Recorder nevű programról aloldalunkon.

Mindkét programra egyaránt jellemző, hogy billentyűparancsokat is hozzárendelhetünk.

Kapcsolódó cikkek:

 

PicPick- profi képlopás

JShot avagy képlopás megosztási lehetőséggel

PhotoScape, avagy fotószerkesztő, nézegető és képlopó egy felületen

Átalakult kezelőfelület, megszokott régi funkciók képlopó alkalmazást keresőknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code