Multi Packer-Portable alkalmazás készítése

Készíts saját portable alkalmazást szinte bármely programból, a Multi Packer segítségével.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a telepítést nem igénylő, csupán futtatni kívánt szoftverek, ezeknek számos előnyük, van. Mivel nem kell őket telepíteni, nem pazaroljuk az install folyamatával értékes időnket, illetve az alkalmazás nem tesz bejegyzéseket a rendszerleírókban sem. Nem is beszélve arról, hogy hordozhatóak.

Számos szoftver megfelelője található meg ma már ebben a formátumban, mégis összefuthatunk olyan programmal aminek nincs ilyen kiadása, ilyenkor egyetlen teendőnk van, készíteni sajátot.

A folyamat elvégzésére talán az egyik legideálisabb szoftver, a Multi Packer ami Magyar kezelőfelületen navigál végig minket az egyes lépéseken.

Multi Packer használata:

Miután letöltöttük és telepítettük az alkalmazást neki is láthatunk az érdemleges munkának.

A szoftver kizárólag azokból az alkalmazásokból hajlandó, illetve képes előállítani hordozható változatot amit már egyszer feltelepítettünk a rendszerre, mivel a hozzá szükséges fájlokat a rendszer mappánkból tallózza.

Ha egyszer elkészítettük azt akár le is törölhetjük a telepített változatot.

Miután elindítottuk az alkalmazást, válasszuk a program csomag opciót, majd lépjünk a tovább lehetőségre. A következő oldalon tallózzuk ki a telepített programjaink listájáról azt a mappát amely a szóban forgó alkalmazáshoz tartozik, amit a helyi lemez C, program files mappában találhatunk meg a legrövidebben.

 

Az átalakítandó program fő mappájára egyszer kattintva jelöljük ki azt, majd a

mappa és a tartalmának hozzáadása a listához

lehetőséget válasszuk. A hozzáadott listán keressük ki a .exe kiterjesztésű fájlt, majd szintén jelöljük ki. Az EXE kijelölés opcióval erősíthetjük meg szándékunkat.

A tovább lehetőség után válasszuk ki azt a helyet a számítógépen ahová el szeretnénk menteni a Portable alkalmazásunkat. Itt adódik arra lehetőség, hogy jelszóvédelemmel lássuk el azt, így csak az indíthatja el majd aki erre jogosult.

Miután az elkészülendő állománynak nevet adtunk, indítsuk el az elkészítési folyamatot, innentől csak várnunk kell.

Saját tapasztalataim szerint az így elindított alkalmazások néhány másodperccel lassabban indulnak el, de többet nem kell a telepítés folyamatával vesződnünk, programjainkat akár CD/DVD lemezről is futtathatjuk a közeljövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük