Letölthető a Release Preview kiadása

Újabb mérföldkövet ért el a szoftveróriás, kiadta újabb operációs rendszerének próbaverziós változatát, bárki szabadon letöltheti tesztelés céljából.

 

Az eddigi információknak megfelelően, az ütemterv szerint történt a Release Preview kiadása. A számos kiadás után most egy sokkal összeszedettebb tesztverzió áll előttünk, maga a kiadás 14 nyelven érhető el, ami újdonságok egész hadát hozza magával a 7-es szériához viszonyítva.

A Windows 8 újdonságai a felhasználók körében igen szélsőséges véleménynyilvánítást eredményezett, van akinek nagyon bejött, de volt olyan is aki felháborodásának adott hangot.

Talán a legnagyobb visszhangot a Metro felület váltotta ki, ami az eddigiekhez mérten igen merész változtatásnak bizonyul.

Ennek köszönhetően elmosódni látszik az a határvonal, ami eddig húzódott a hagyományos asztali számítógépek megjelenítője és az érintőkijelzővel ellátott készülékek között, egyfajta logójává kezd válni a Microsoft számára.

A Consumer Preview is hatalmas kíváncsiságot váltott ki az érdeklődő nagyközönségből, a közzététel után hamar elérte az egymillió letöltést.

A szoftveróriás akciókkal is megkönnyíti a vásárlók számára hogy könnyebben juthassanak majd az új rendszerhez, ismeretes hogy aki június 2 és 2013 január 31 között vásárol olyan számítógépet, eszközt amely az elődjét futtatja, azok akciósan, jóval a bolti ár alatt juthatnak majd hozzá vagyis frissíthetnek majd a Windows 8 Pro kiadásra, Magyar forintra számolva, mindössze 4500 forintért.

 

Várhatóan utódja sem fog sokkal lemaradni.

Az operációs rendszer ezen kiadásában fog elsőként debütálni az Internet Explorer 10 ami kezelőfelülete teljes mértékben eltér az eddig megszokottaktól.

A Windows 8 operációs rendszert tesztelvén első benyomásra olyan érzetünk támadhat, hogy erőteljesen követi a hardveres fejlesztések irányvonalát, igaz azért azok sem maradnak le teljesen az újdonságokról akik régi számítógépüket szeretnék korszerűsíteni használatával, igaz azért érdemes megjegyezni, hogy teljes mértékben csakis a megfelelő hardveres jelenlét esetén lehet kihasználni.

Mivel a fejlesztések az utolsó stádiumba kerültek ezért, már csak pár apróság van hátra, a végleges kiadás ettől már nem fog eltérni, csupán hibajavítások formájában vehetünk majd észre változásokat.

A Microsoft alkalmazásboltjába új szoftverek is bekerültek hogy a kísérletezőkedvűek, kíváncsi szellemű felhasználók minél jobban testre szabhassák az új rendszert a tesztidőszak alatt.

Az előző kiadáshoz képest számos finomhangoláson esett át a Release Preview többek között a Metro felület sokkal könnyebben konfigurálható, könnyebben tudjuk megjelenítőnkhöz igazítani azt. Letölteni itt tudjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code