Windows 8 másképp

A folyamatos munkálatoknak köszönhetően azt tapasztalhatjuk ha a neves külföldi portálokat tanulmányozzuk amelyek elsősorban a jövendőbeli Windows 8 operációs rendszerrel foglalkoznak, hogy a fejlesztések teljes gőzerővel folynak.

A legújabb rendszer már kiválóan képes lesz kezelni az ISO állományokat alkalmas lesz virtuális környezetben futtatni, így fölöslegessé válik azok lemezre írása. A virtuális megközelítést tekintve lehetőségünk lesz virtuális meghajtók tartalmához való közvetlen hozzáféréshez, ami eddig csak úgy volt megvalósítható ha elindítottuk a virtuális PC-t.

A csatolóeszközök fejlődésének köszönhetően mindinkább szükségessé vált az USB 3.0 támogatása, mivel pár éven belül minden újonnan piacra dobott számítógép már fog tartalmazni hasonló csatolási módozatot.

Az USB 3.0 hasznossága számos területen érezhető, elsősorban a villámgyors átvitel jelentheti számára a legnagyobb előnyt, elődjéhez képest tízszeres teljesítményt produkál. Számos mobil eszköz már szintén hasonló csatlakozási lehetőséggel van ellátva, ideálisabb áramfogyasztási lehetőséget is biztosít.

A változtatások listája az új rendszert igen nagy mértékben fogja érinteni, Az Explorer mint böngésző, kialakítása teljesen eltérő, új irányvonalat vesz fel. Felhasználói visszajelzések alapján napvilágot látott egy olyan statisztika amelyből az derült ki hogy a tökéletesnek hitt böngészőt a felhasználók mégsem úgy használják ki ahogy annak idején eltervezték. Hihetetlen de az Explorer 200 funkciója közül a felhasználók jelentős része mindössze négyet használnak csak.

Az utasítások jelentős részét a jobb egérgomb lenyomása révén adták ki. A számtalan lehetőségek ellenére a beillesztés, másolás, tulajdonságok és a törlés vitte a prémet.

A statisztikák alapját vették az új kezelőfelület elrendezésének így fog megszületni az új rendszer.

Az optimális adatkezelésen felül a leegyszerűsített kezelőfelület lesz a két legfőbb változás, a menülehetőségek között kiemelt hangsúlyt fognak kapni a nagy népszerűségnek örvendő egységek.

Magát az újdonságot egy már jól bevált rendszerből veszi a Microsoft Office Ribbon lehetőségeit veszi át. Három fő tab jelenik meg amely szintén a felhasználói élménindex fokozását tartja szem előtt, ezek a Home, Share, View lehetőségek lesznek.

Ezek a fő elemcsoportok további almenüpontokat tartalmaznak ésszerű elrendezésben.

A Home tab, segítségével elérhetjük a másolás, beillesztés, átnevezés, törlés, kivágás módokat, természetesen új variációk is kerülnek majd a repertoárba.

A Share tab az adatok megosztásának minden fontosabb lehetőségét fogja tartalmazni.

A View tab előnézeti és rendezési lehetőségeket fog tartalmazni.

 

Az újdonságok között érdemes megemlíteni a sokkal gyorsabb fájlmozgatási lehetőséget amelyért a teljesen újragondolt másolási, átnevezési, törlési alternatívákat használtak fel. A változtatás sokkal átgondoltabb, átláthatóbb másolást tesz majd lehetővé. Mostantól lehetősége lesz a felhasználónak az adott másolási folyamatot akármikor megszakítani, szüneteltetni, illetve bármikor folytatni. Átláthatóságának köszönhetően világossá válik majd a számunkra hogy a folyamatból pontosan mennyi is van hátra, illetve annak létrehozásának dátuma illetve egyéb információk vele kapcsolatban. Sok esetben jelentettek még gondot a hasonló névvel ellátott fájlok, az ígéretek alapján a közeljövőben már ezekkel nem lesz több gondunk.

Ha a fejlesztés ilyen ütemben fog zajlani semmiképp nem fogunk benne csalódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code