3D led projektor, a jövő hírnöke

Csak házimozi szemmel nézve, sok kellemes órát szerezhet a számunkra.A házimozi világából semmiképp nem szabad kihagyni a projektorokat. A filmes világ élményét egy olyan szintre emeli amelyet jelenleg már nem lehet fokozni. Ki ne szeretne az otthonában egy házimozi rendszert kialakítani igazi térhangzással és valódi három dimenziós élménnyel, méghozzá hatalmas képátmérővel. A képátló mértékét végül is már csak a rendelkezésre álló hely korlátozza.

Figyelembe kell venni olyan tényezőt is mint például a vetítési távolság. Régebben ezen készülékek vetítési távolsága közel arányos volt a kivetített kép átmérőjével.

Ma már a gyártók kiküszöbölték ezt a tényezőt, ezért már kis távolság esetén is lehet hatalmas kép.

A fejlesztések nem vetettek lábat ezen a szinten. Technológiák, kis méret, fényerősség és három dimenziós megjelenítés, illetve az ezek kombinációjával már hétköznapi szinten találkozhatunk.

Ezen a területen igen nagy szórással találkozhatunk. Mindenki másra esküszik.

Nézzük napjaink jelentősebb fejlesztéseit:

-3LCD

-DLP

-Led

Nézzük, mit tudnak nekünk nyújtani.

A led projektor térhódítása egyre nagyobb mértéket kezd ölteni. Számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik ami felkapottá teszi a vásárlók körében.

Hasznos tulajdonságok között meg kell említeni a kis fogyasztást, a halogén izzós projektorokhoz képest. Kis fogyasztáshoz a hatalmas fényáram kiváló képminőséggel párosítva házimozink gyöngyszemévé válhat.

Előnyös tulajdonságként azért az sem elhanyagolható, hogy a hagyományos lámpákhoz képest többszörös élettartalommal kell számolni. Átlagos használat mellett akár 8 évig is kitart az izzó. Ez a modell kevésbé melegszik ezáltal az alkatrészek is kevésbé vannak terhelésnek kitéve ezért kevesebb karbantartást igényelnek.

Röpke 6-8 év után, lehet úgy is követnénk a fejlődés folyamát és lecserélnénk egy korszerűbb modellre.Egyes forgalmazók ezeket a készülékeket, mint “örök életü” megjelenítőként reklámozzák. Az örök élet mint fogalom szerintem viszonylagos. Intenzív használat mellett, például televíziózásra használva hamarabb eléri az üzemóráját.

Három dimenziós megjelenítők

Az élményt már csak azzal lehet fokozni hogy térhatású megjelenítéssel fűszerezzük az egészet.El is felejthetjük a multiplexek nyújtotta filmes élményt, már az otthonunkban is élvezhetjük méghozzá akár mikor.

Az emberi szem lomhaságát kihasználva a frekvencia emelésével a kivetített kép olyan érzetet kelt bennünk mintha ott lennénk a film kellős közepén.A jobb és a bal szem felváltva más-más képet lát, kicsit másképp és ezt mind nagy frekvencián.Ha felénk lőnek elhajolunk mert azt hisszük hogy el is talál a lövedék.

Runco D-73d

Ez a kiváló modell rendelkezik a projektorok minden előnyös tulajdonságával.

A három dimenziós képmegjelenítéshez passzív szemüvegre lesz szükség.

A 2×1 chipes készülék maximálisan 1920×1080 felbontással tud dolgozni, ami bőségesen elégséges mozis étvágyunk kielégítésére.

A fényerő attól függően hogy normál, vagy három dimenziós módban használjuk kalibrálható.Igaz lehetne erősebb is mivel a maximális fényerő ha normál módban üzemeltetjük 700 ANSI Lumen.

Ezen készülékek használata esetén érdemes legalább 100″ -os vászont használni.Egyes modellek paraméterei igen nagy szórást mutathatnak ezért vásárlás előtt mindenképp érdemes összehasonlítani az ár és tudás arányát!

Csatlakozók terén sem szerénykedhet, a szükséges csatlakozási lehetőségekkel el van látva.

Csatlakozók:

 

Bemeneti csatlakozók: 4db HDMI, RCA, 2db BNC,

 

Kimeneti csatlakozók: 3db HDMI, 2db RS-232, USB csatlakozó

 

Szoftver frissítési lehetőségével megoldhatóak a felmerülő problémák illetve további hasznos funkciókkal lehet ellátni, hála a fejlesztőknek.

 

Ez a modell kiválóan támogatja otthoni szép érzetünk fejlesztését. Ha egyszer leülünk elé biztosan nehezen fogunk véget vetni a jónak.Egy kis rosszat is írjak róla, vannak hiányosságai és található tudásban jobb modell is de aki beéri szerényebb paraméterekkel ez a modell is bőven megteszi és soha nem fogja cserben hagyni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code