Samsung Omnia a kecsesség jegyében

A Samsung omnia I900-as modellje egyáltalán nem mondható átlagosnak. A hétköznapi felhasználónak minden tekintetben teljes értékű szolgáltatást nyújt. Minden ma divatos funkció megtalálható, tehát nem kell meg ijedni, hogy minőségi kép vagy WI-FI nélkül maradnánk ezek alapnak minősülnek.

A WI-FI rendszeréről érdemes megemlíteni, hogy kiváló érzékenységgel rendelkezik és a ma használatos szabványokkal jól boldogul, vagyis a 802.11 b/g/n rendszeren kiválóan szörföl a világhálón.

Szörfölésre bizony hogy alkalmas. Két böngésző is rendelkezésünkre áll, így nem kell azon rágni magunkat hogy ez van ezt kell szeretni. Választhatunk az Internet Explorer és az Opera Mobile között. A kívánt oldalak gyorsan bejönnek , igaz a gyors relatív fogalom, mivel függ a hálózati csatlakozás módjától, ez minden más eszközre is igaz.

Vajon mit bír?

A Marvell PXA312 624 Mhz-es processzor megfelelő hardveres támogatást tud nyújtani a rajta futó

operációs rendszernek.

A Microsoft Windows Mobil 6.1-es változata elég gyors bekapcsolást és program futtatást biztosít.

A Windows jó konfigurálhatóságának köszönhetően nem szorulunk többé korlátok közzé. Ezért akár kedvenc DivX filmünket a Samsung Omniára felmásolva bárhol visszanézhetjük.

A 3,2” -os kijelzője kitölti a telefon előlapját ami a kézben könnyed kezelést biztosít. Felbontás tekintetében nem a legizmosabb modell, csak sötét fényviszonyok mellett élvezhető igazán. Ami mellette szól, hogy könnyen konfigurálható a kijelző, ezáltal az adott környezethez korrigálható a fényereje.

Az 5 megapixeles kamerája soha nem hagy cserben, szép képet lehet vele csinálni. Egy olcsóbb digitális kamerát minden erőlködés nélkül leköröz, egy Samsung Omnia tulajdonosaként mindenképpen fölösleges külön fényképezőképet vinni magunkkal egy kirándulás esetén

.

Attól sem kell megijedni, hogy a tárkapacitása kevés ilyen felbontású képek tárolására, mivel microSD memóriakártyával bővíthetjük a telónkat. A memóriakártya az aksi kivétele után válik kivehetővé.

GPS rendszere mindenképp megbízható és pontos, utazáskor hű útitárskén szegődik mellénk.

Ha utazás közben a telepített alkalmazások nem nyújtanak elég szórakozási lehetőséget, FM rádió csatornák vételére is van lehetőség, igaz csak fülhallgató használatával, mivel neki is szüksége van antennára a jel vételéhez, amire ez a kiegészítő szolgál.

I900 árak:

2011.01.27-én az árak az alábbi módon alakulnak:

Újonnan GSM kereskedésekben a legalacsonyabb ár:

55900 Ft

Használtan az árak mérsékeltebbek, a legalacsonyabb kereskedelmi ár:

25000 FT

Érdemes a világhálón szétnézni, mivel egész komoly árfedések alakulhatnak ki.

Összefoglaló:

Nézzük összefoglalva milyen tulajdonságokkal látták el a gyártók.

-Kamera: 5MP-es CMOS

-Kijelző:240×400 ToutchScreen 3,2″

-GPS: van

-Rádió:RDS

-WI-FI, WLAN: 802.1 b/g/n

-Operációs rendszer: Microsoft Windows Mobil 6.1

-Böngészők:Internet Explorer, Opera Mobile

-Bővíthetőség: MicroSD

-Videó: Windows Player

-TV kimenet: Van

-Készenléti idő: 500 óra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code