Windows 8 letöltés

Rengeteg információt tudhattunk meg a legújabb Windows operációs rendszerről, meg sem érkezett máris tudni véljük hogy milyen kinézettel, illetve újdonságokkal fog minket meglepni.

Szerencsére a munkálatoknak. illetve hála a fejlesztőknek most már nem csak olvashatunk róla, hanem magát a rendszert is kipróbálhatjuk egy korai stádiumában.

A több órán át tartó konferencián amelyen hivatalosan is bemutatásra került a Windows 8, elsősorban az érintőkijelzők, illetve az online integráció kapott hangsúlyt. Magán a konferencián megtudhattuk azt is hogy bárki számára kipróbálhatóvá vált, illetve letölthető a Developer Preview változata.

A kíváncsi természettel rendelkező felhasználók számára egyaránt elérhető 32, illetve 64 bites formában.

A próbaverziós változat szerencsére szerény hardverigényeket támaszt felénk, így mindenképp érdemes kipróbálni egy teszt erejéig, annyit azért érdemes megjegyezni, hogy semmiképp ne éles rendszerünket cseréljük le mivel hibákat tartalmazhat. Inkább meglévő operációs rendszerünk mellé, vagy VirtualBox segítségével próbáljuk meg futtatni. Visszatérve a Windows 8 rendszerigény fejezetre, nem támaszt felénk nagyobb igényeket mint elődje, csupán, 1Ghz-es processzorra, 1GB-RAM-ra, DX9 grafikus kártya szükséges.
Összefoglaló

 

A rendszer újdonságairól már korábban cikkeztünk, most nézzük át a fontosabb momentumokat.

Az egyik érdekes változás a start menü kinézetén érzékelhető ami első ránézésre a Windows Phone 7 mozaikos elrendezésére hasonlít. A stílusból adódik hogy elsősorban az érintőkijelzős megjelenítőket próbálták vele megcélozni. Azoknak sem kell megijedni akiknek még csak hagyományos monitoruk van mivel az egerünkkel is tudunk navigálni a menük között.

De akinek nem nyeri el a tetszését pár kattintással visszatérhet a hagyományos, jól megszokott felülethez.

Az energiagazdálkodás szempontjából is komoly változások érezhetőek, mivel ezentúl, a megnyitott alkalmazások nem fognak egyszerre futni ha használaton kívül lennének, egyszerűen úgynevezett hibernált állapotban fogják várni azt a pillanatot hogy használatba vegyük. Így jelentősen le fog csökkenni a rendszer terheltségi állapota.

Tovább fog erősödni a hardver támogatottsága, minden nehézség nélkül képes lesz kezelni USB 3.0-ás eszközeinket.

A jövő operációs rendszere jelentős hangsúlyt fektet a számítási felhő jelenlétére.

Előtérbe kerülnek az online boltok, pár kattintással vásárolhatjuk meg a szükséges alkalmazásokat.

Maga a feladatkezelő is új köntösbe öltözik, teljesen egyedi kinézete, sokkal átláthatóbb lesz mindenkinek. Azonnali bepillantást kaphatunk majd a rendszer terheltségi állapotába.

Windows 8 letöltés-Developer Preview

 

Ha már elég kedvet kaptunk hozzá és nem csak olvasni szeretnénk róla hanem használni is akkor a mellékelt oldalon le is tölthetjük.

32 bites változat

64 bites változat

Az említett bemutatóról és magáról a rendszerről további videókat is találunk az alábbi oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code