Windows tuning

Optimalizáljunk, hogy PC-nk kellő gyorsasággal és stabilitással startoljon. A számítógépet napi szinten használó emberek számára fontos a sebesség.Számukra egyáltalán nem mindegy hogy a gép fél perc alatt vagy öt perc alatt indul el.Operációs rendszerünk minnél többet bitorolja gépüket, illetve minnél több programot telepítünk fel annál inkább azt tapasztaljuk hogy napról napra lassabb lesz.

Ha nem szánunk kellő időt a karbantartásra nem csak hogy csigatempóval száguldunk be a célegyenesbe de kockáztassuk a rendszer összeomlását is.

Windows gyorsításának céljára sok olyan ingyenes alkalmazás van ami minden szaktudás nélkül segítségünkre lehet.Általam a leginkább minden kockázat nélkül ajánlott program a CCleaner.

 

Vele szerkeszthetjük a regisztrációs kulcsokat, vagyis a nem használt kulcsok törlésével a rendszer összeomlás esélyét minimalizálhatjuk.Törlésekor felajánlja számunkra a biztonsági mentés készítés lehetőségét a kulcsról az ördög nem alszik, én soha sem alkalmazom nem volt gondom vele.A bátortalanabbak nyugodtan használják.

Használata nagyon egyszerű mivel Magyar nyelvű.

Gombjai érhetően lettek elnevezve ezért a folyamat nem fog problémát okozni nekünk.

A tisztító futtatásával eltávolíthatjuk a rendszerből a már nem használt fájlokat, ezáltal az internet gyorsulását is tapasztalhatjuk.Ideiglenes internetes fájlokat, sütiket, előzményeket opcionálisan kiválaszthatjuk hogy csak a nem szükséges kerüljön a kukába.

A windows intéző és a nem használt rendszer fájlok törlésével további gyorsulás és stabilitás érhető el, nem csak a gyorsaság fontos hanem a stabil operációs rendszer.

A rendszerleírókban a hibák keresésével a nem használt kulcsokat törölhetjük mélyreható ismeretek nélkül.Egy kattintással véget vethetünk a stabilitási gondoknak.

 

Eszközeivel a már haszontalan fölösleges programjainkat is el tudjuk távolítani. Igen fontos mozzanat az automatikusan induló programok szemügyre vétele.

 

Letilthatjuk a nem minden nap használatos programokat,a gép indulásakor ezeket a programokat nem indítja el ezáltal sokkal gyorsabb bootolás várható.Ezek között a programok között vannak olyan rendszer fájlok amit nem enged letiltani, fontosak a gép számára, hagyjuk is békén.Nem árt ha a vírusirtót és egyéb biztonsági szoftvert szintén hagyjuk a rendszerrel betöltődni.

Ezekkel az opciókkal alkalmazásunk fegyvertára nem merült ki,rendszer visszaállításra is módunk van gond esetén.

Annyi a dolgunk csak hogy a megfelelő időpontot kiválasszuk és helyreállítás.

 

Internet gyorsítása Windows 7 alatt

Minden jó szép és gyors csak a net még nem az igazi.Akadozik,lassú tölt-tölt már unjuk. Gondolnánk hogy egy kis módosítással 20%-ot javíthatunk az internet sebességén? Itt az internet sebességét próbáljuk egy kicsit gyorsítani.

Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, csak annyi a dolgunk hogy a start menübe beírjuk a futtatás kulcsszót,

 

a felbukkanó ablakba beírjuk a gpedit.msc kifejezést és már robogunk is tovább Windowsunk gyorsításával.

 

Majd a felügyeleti sablonoknál válasszuk a hálózat Qos csomagütemező foglalható sávszélességre katt.

 

A következő ablaknál engedélyezést kell választani.Az érték legyen nulla és ok.Az időzítési egységre kattintsunk ott is engedélyezés és az értéket állítsuk nullára.Egy újraindítás után a Windows operációs rendszerünk optimális értékekkel indul el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük