Windows 8 Beta letöltés

Most itt a lehetőség mindenki számára hogy kipróbálja a legújabb operációs rendszer Beta kiadását, számos újdonságot hozott magával a Windows 8.

 

Tavaly tölthettük le a Windows 8 első tesztelhető verzióját, amely még igen kiforratlan, hibákat is tartalmazó változat volt.

A mostani kiadás, vagyis a Consumer Preview számos hibajavításon esett át így megbízhatóbb, jobb felhasználói élményt biztosít.

A letöltés teljesen ingyenesen érhető el a hivatalos forrásokból, vagyis a Microsoft oldaláról.

Alapvetően két -féle módon szerezhetjük be. Az egyik egy letöltéskezelő kliens szoftver amely elsősorban kevésbé jártas felhasználók számára lehet hasznos, ami segít a megfelelő verzió kiválasztásában.

Ha ezt az utat választjuk a kliens szoftver fogja letölteni számunkra a számítógépünknek megfelelőt, vagyis a választható 32 vagy 64 bites változatot.

A kliens szoftver telepítése után a program automatikusan ellenőrzi a számítógépünk kompatibilitását vagyis hogy kellő hardveres háttér van e ahhoz hogy futhasson a számítógépünkön.

 

Ha ezzel a szoftver végzett generál számunkra egy termékkulcsot amely a telepítés során lehet szükséges.

Ezután a program automatikusan letölti az operációs rendszert.

Természetesen lehetőségünk van a Beta verziót manuálisan is letölteni, amely során egy ISO formátumú fájlt kapunk amit a számunkra megfelelő módszerrel tudunk telepíteni, forrásként USB kulcsot vagy CD/DVD lemezt választhatunk.

A telepítés rendkívül gyorsan képes végbemenni megközelítőleg 15 perc eltelte után használatba is vehető.

Az előző kiadásnak megfelelően a telepítés egyáltalán nem bonyolult, minimális információt kér csak tőlünk.

 

Maga a Windows 8 bármilyen számítógépre telepíthető, amelyik képes volt elődjét futtatni, a legújabb kiadás futtatása sem jelent számára problémát.

Természetesen a maximális kihasználhatósághoz megfelelő képmegjelenítő eszközre van szükség, nélküle számos funkció értelmét veszti.

A Windows 8 újításaként most tapasztalhatjuk elsőként hogy a telepítés folyamata során a merevlemezünkön létrehoz egy rejtett meghajtót amelyre az operációs rendszer egy alapfunkciókat tartalmazó változata kerül amiből bármikor vissza is tudjuk állítani az eredeti állapotot. Ez a funkció az előző kiadás esetén is elérhető volt olyan Notebookok esetén amelyhez a gyártó OEM licensszel ellátott operációs rendszert adott ajándékba.

Ebben az esetben a vásárló nem kap telepítő lemezt hanem egy rejtett partícióról tudja a számítógép indulásakor elindítani a helyreállítást ami a gyári alapállapotnak felel meg, törölvén minden eddigi adatot, és minden hibás működést kiváltó problémát, természetesen csak szoftveres hiba esetén hatékony.

 

Az indulása során első meglepetés hogy az eddigiekben megszokott start menü helyett az úgynevezett Metro felület vár minket.

A Metro felület elsősorban érintőkijelzős készülékek esetén lehet előnyös, mivel az egyes menüpontok könnyebben elérhetőek.

Természetesen ha hagyományos kijelzővel rendelkezünk néhány kattintással vissza állítható az előző verzióból megszokott kezelőfelület.

Rendszerigény:

Akik nem bírják kivárni a végleges verzió megjelenítését le is tölthetik a Windows 8 Beta verzióját, maga a rendszerigény meglepően minimális, így bárki használhatja.

A rendszerigény a következők szerint alakulnak.

1GHZ processzor

Legalább DirectX 9 környezetnek megfelelő videókártya

1GB RAM

legalább 20GB szabad hely

Érdemes azért megjegyezni hogy a Windows 8 ezen kiadása rengeteg hibajavításon esett át, ettől függetlenül senki se cserélje le már jól bevált operációs rendszerét, mivel tartalmazhat hibákat amelyek megoldásához semmilyen technikai támogatást nem tudnak a számunkra szolgáltatni.

Windows 8 Beta letöltés:

Attól függően hogy milyen letöltési útvonalat választunk lehetőségünk van az előzően említett kliens szoftver funkcióját igénybe venni.

Magát a Letöltés kliens szoftvert  itt találjuk.

Ha saját ISO állományt szeretnénk létrehozni, amelyet bootolható fájl formájában akarunk használni, amit USB kulcsra másolva vagy lemezre írva használhatunk telepítésre, a linket itt találjuk.

Egyaránt elérhető 32 és 64 bites változatban, sajnos a Magyar nyelvi támogatásra még várnunk kell.

Telepítés során szükségünk lehet, a termékkulcsra.

DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code