Windows 8 alkalmazások

A Windows 8 operációs rendszeren is szükségünk lehet olyan alkalmazásokra amely a hétköznapi teendőink végrehajtását megkönnyítik.

 

Már hivatalosan is letölthető a legújabb operációs rendszer Beta változata, vagyis Consumer Preview. Mivel új rendszerről lévén szó, számos olyan módosítást is elvégeztek rajta ami bizonyos programjaink inkompatibilis működését eredményezheti.

Hiába az új operációs rendszer, a biztonságra is oda kell hogy figyeljünk. Sajnos ez is sebezhető a kártékony szoftverekkel szemben.

Mindenképpen telepítenünk kell egy olyan vírusirtó alkalmazást, amely megvéd minket bármilyen helyzetben.

Természetesen ettől függetlenül találunk rá olyan alkalmazásokat amelyek remekül futnak az új operációs rendszer alatt is. Nézzük melyek azok az alkalmazások amelyek problémamentesen futnak rajta.

AVG Internet Security for Windows 8

Ha új operációs rendszert telepítünk az első és legfontosabb szempont a biztonság. Ez a Windows 8 esetén sincs másképp, ha nem telepítünk fel egy megbízható biztonságtechnikai szoftvert pillanatok alatt feltörhetik számítógépünket és ellophatják legfontosabb adatainkat. Az AVG szoftverek remekül futnak a legújabb operációs rendszeren, többek között amit ajánlani tudok az az AVG Internet Security.

Maga a szoftver fizetős változat, de elérhető belőle próbaverziós változat is amelyet használván biztosítani tudjuk a adataink védelmét. Mivel a Beta nem végleges kiadás ezért egy végleges szoftver telepítése talán fölöslegesnek tekinthető, természetesen aki mégis végleges megoldást keres meg is vásárolhatja.

Természetesen található teljesen ingyenes kiadás is, de jóval kevesebb funkciót nyújt a számunkra. Bármelyiket is választjuk, a mellékelt linken megtalálható mind.

 

Maga az AVG vírusirtója rendkívül gyorsan képes átvizsgálni a számítógépünket a fenyegetésekkel szemben, ha veszélyben lennénk azonnal beavatkozhatunk.

A hálózati menedzsment mindent megtesz azért hogy adatainkat illetéktelen személyek meg ne szerezhessék.

A próbaverziós változatot itt találjuk.

CCleaner 3.11 for Windows 8

A biztonságon felül a második legfontosabb dolog amire oda kell figyelni az a nagytakarítás. Bár új operációs rendszerrel állunk szemben azt gondolnánk hogy még minden gyors és optimális, rendszeres használat esetén itt is szükség lehet egy nagytakarításra.

A Piriform által kiadott CCleaner 3.11 kiadásától kezdve támogatottá vált a Consumer Preview, tehát ha új rendszerünk gyorsítására és használaton kívüli programjaink eltávolítására keresünk egy segédet, csakis hozzá forduljunk segítségért.

 

Az ingyenes szoftverrel konfigurálni tudjuk az automatikusan induló programokat, illetve eltávolíthatjuk a böngészés során összegyűlt előzményeket amelyek csak a fölösleges helyet foglalják számítógépünkön.

A tisztító funkciójával egyetlen kattintással szedhetjük ráncba makacs rendszerünket.

Magát a szoftvert itt tudjuk letölteni.

OpenOffice for Windows 8

Ha már belevágtunk a sűrűjébe és az új operációs rendszert nem csak feltérképezésére és kikapcsolódásra használjuk, hanem munkára is szeretnénk fogni, vagy csak egyszerűen nagy mennyiségű szöveges dokumentumot szoktunk írni akkor szükség lehet egy olyan ingyenes szövegszerkesztőre amely kompatibilis jelenlegi rendszerünkkel.

Az egyik ingyenes és számomra is közkedvelt szövegszerkesztő alkalmazás az OpenOffice 3.39. Teljes kompatibilitással rendelkezik, tehát Windows 8 operációs rendszer alatt akadásmentes futást tapasztalhatunk.

 

Ha egy komplett irodai csomagot keresünk amely teljesen ingyenes akkor töltsük le itt.

Windows 8 for VLC Media Player

Természetesen nem maradhatunk szórakozás nélkül a Windows 8 esetében sem. Filmek és zenék lejátszása minden operációs esetében fontos. A VLC Media Player egy tökéletes multimédiás segéd különlegessége, hogy szinte bármilyen formátummal probléma nélkül elboldogul. Egyszerű, könnyen átlátható kezelőfelület jellemzi.

A fejlesztéseknek köszönhetően ezen a rendszeren sem maradunk filmek vagy zenék nélkül a VLC Media Player gondoskodik a megfelelő kodekekről. Letölteni itt tudjuk.

 

Természetesen ezeken az alkalmazásokon kívül még rengeteg található. Az oldal rendszeresen közzé fogja tenni a legjobb, legnépszerűbb szoftverek listáját amelyek akadás mentes futást biztosítanak a szóban forgó rendszer esetében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code