Windows 8 Beta

 

Letölthetővé vált a legújabb operációs rendszer próbaverziós változata a Windows 8 Consumer Preview Beta.

 

 

Már tavaly is lehetősége volt minden kíváncsi érdeklődőnek hogy kipróbálja a legújabb operációs rendszert, betekintést nyerhessen a munkálatok sikerességébe. A fejlesztői változat után most a végfelhasználói változat próbálható ki bárki számára.

 

Sajnos jelenleg nem érhető el Magyar nyelven, hanem Angol, Kínai, Német, Francia, Japán nyelvterületen használható. Természetesen nem kell sokat várnunk és meg fognak jelenni nem hivatalos forrásokból a Magyar nyelvi csomagok, amely az idegen nyelv hiányában lévők számára jelenthet megoldást.

 

A Barcelonában tartott bemutatón számos új eddig még nem ismert információ birtokába juthattunk.

 

 beta

 

Az előző kiadáshoz képest számos javításon esett át így javítván a felhasználói élményt. Javult a hardveres támogatottság, így jobban kezeli az érintőképernyővel felszerelt megjelenítőket.

Megnyílik a Windows Store próbaverziós változata amely rengeteg alkalmazást tartalmaz.

Itt lép színre az Online fiók szolgáltatás amelyhez csatlakozván a felhasználó további plusz funkcióhoz juthat.

 

A felhő alapú szolgáltatásoknak köszönhetően az online tárolt fájljainkhoz bárhol hozzáférhetünk.

 

Ha több számítógéppel rendelkezünk, lehetőségünk van az adatokat, Facebook fiókunkat elérnünk mindkét gépen mintha azonosak lennének. A közösségi felhőszolgáltatások egy fejlettebb szintjét hozza el a számunkra.

 

Consumer Preview

 

Az Internet Explorer 10 teljesen új böngészési lehetőséget biztosít a számunkra. Teljesen egyedi megjelenítési stílusban kapnak szerepet a weboldalak.

 

Mostantól a weboldalak a képernyő teljes területét kitöltik, maguk a navigációs fülek csak akkor lesznek elérhetőek ha szükségessé válnak.

Egyetlen felületről érhetjük el kedvenc, fontos alkalmazásainkat, többek között a böngészőt is.

A megjelenő Explorer a fejlett navigációs készségeken felül gyorsabb működést is örököl, a megtekinteni kívánt oldalak gyorsabban töltődnek be a szokásosnál.

Természetesen a sebességnél és a megjelenésnél van egy fontosabb szempont amit a fejlesztők nem hagytak az utolsó pillanatra, mégpedig a biztonság.

 

Böngészés során adataink fokozott biztonságban lesznek, a SmartScreen szűrőnek köszönhetően elsődleges szemponttá válik.

 

Maga a Beta verzió letölthető bárki számára, A Microsoft két letöltési lehetőséget biztosít, egyrészt beszerezhető ISO formátumban illetve egy letöltéskliens segítségével amely a telepítést követően azonnal meg is vizsgálja számítógépünket hogy kompatibilis e.

Mivel ingyenes, és az első teszt verzióhoz képest rengeteg javításon esett át, jelentős felhasználói élmény javulás tapasztalható, mindenképp javaslom a kipróbálását.

A Consumer Preview letöltés itt található.

 

Ha a telepítés során termékkulcsot kérne akkor

 

DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J

 

megadásával folytatható a telepítés.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code