windows 7-PC Portal

A Windows 7 operációs rendszert,üzleti ill. otthoni felhasználásra a Microsoft fejlesztette ki.2007-ben jelentették be a megjelenését,kiskereskedelmi megjelenésének dátuma:2009.okt.22.Nem beszélhetünk forradalmi újításról mivel csak a Windows Vista továbbfejlesztett verziója.

 

Ha a Vista ilyen tudással került volna annak idején a polcokra nem bukott volna akkorát.Gondolom nem kell említeni az előnyeit és hátrányait,az előbbit csak egy réteg tudott hasznosítani.

Sok hasznos funkcióval látták el.Ilyen például az érintés,beszéd,kézírás felismerés természetesen megfelelő hardvereszközök esetén használható ki. A több processzormagos rendszerek optimalizálása,a virtuális meghajtók kezelése is megtalálható az újdonságok listáján.Több videokártyatípust támogat.Az elődjeihez képest gyorsabb lett a bootolás.

A vezérlőpulton sok új menüt hoztak létre,ilyen például a ClearType szövegjavítás színkezelés,minialkalmazások,biztonsági mentés visszaállítás,a hibaelhárítás bizonyos esetekben csodákra képes.Említésre méltó még a munkacsoportok központ,tartózkodási hely és egyéb érzékelők,rendszerikonok,műveletközpont és képernyő.

Néhány menü új nevet kapott,biztonsági központ műveletközpont lett. Látvány terén is jelentős az átalakulás.Létrejött a Superbar.gyorslistát tesz lehetővé,számunkra fontosabb feladatok gyorsabb eléréséhez.

 

Szerepet kapott az Aero felület.Sajnos ez a funkció is csak néhány változatnál érhető el.Itt az ablakok szélei és a tálca nem fekete teljes képernyős módban.

Új funkciók lettek beépítve,hogy rövidebb legyen a programok telepítésének ideje. A videomódjai a 16 bites sRGB,a 30 bites sRGB,a 30 bites sRGB kiterjesztett színskálával és a 48 bites scRGB.

Vannak olyan funkciók amelyről a tervezők úgy gondolták hogy teljesen fölösleges.Ezek a vista részei voltak valaha.Eltüntek a lebegő eszköztárak,eltünt a Windows Media Player eszköztár,Start menütetején megjelenő alapértelmezett böngésző és E-mail kliens,amit mostantól kézzel kell beállítani.

Szoftverböngésző funkció a Defenderben.Eltávolítható adattárolók felügyelete.Windows Meeting Space.Numerikus billentyűzet.Microsoft Agent 2.0.Mindent nem sorolok fel hosszú lenne a lista. 2008-as bemutatóján a gyorsindítás eszköztár,otthoni hálózat,HomeGroup és egyéb hasznos fejlesztésekre hívták fel az emberek figyelmét. Sok alkalmazás integrálását egyszerűen elhagyták,de akinek fontos a Windows Live Essentials keretében külön programként elérhetőek.

 

Beépítésre került egy xp-mód nevü alkalmazás,(igaz nem minden változat esetén elérhető)segítségével xp-s,vistás kedvenc programjaink a gyártók szerint 100% kompatibilitással fognak futni.

Az első próbaverziót (rc) a nagyközönség számára 2009.május.5-én tették nyilvánossá. BILL Gates nyilatkozatában,az előző verziókhoz képest felhasználó-centrikusabb és komoly teljesítmény javulást ígért.Szerintem meg is kaptuk.

A nagyobb profit érdekében a teljes verziót(ultimate) sok kis kiadásra bontották. Windows 7 az alábbi kiadásokban jelent meg:

* Starter – csak netbookokra előtelepítve

*  Home Premium – otthoni felhasználásra Windows Media Centerrel és Aero felülettel

*  Professional – professzionális és kisebb üzleti célokra

* Enterprise – nagyvállalatoknak mennyiségi licenccel

*  Ultimate – a legbővebb kiadás, az összes funkcióval

<<VISSZA A FŐOLDALRA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code