VLC Media Player 2.0- PC Portal

Multimédiás igényeink teljes körű kielégítésére használható szoftver. Letölthető mindenki számára a VLC Media Player 2.0

 

Ma már semmiképpen sem szorulunk a TV készülék által nyújtott lehetőségekhez ha filmet szeretnénk nézni.

Számítógépünkön is bármikor ugyanolyan minőségben nézhetjük meg azokat a filmeket amit kinéztünk.

Ahhoz hogy a számítógépünkön is minőségromlás nélkül tudjuk megtekinteni filmjeinket, egy multimédiás segédre is szükségünk lesz.

Ebben a kategóriában számos szoftver található ingyenes, illetve fizetős kiadásban.

Szerencsére vannak olyan ingyenes alternatívák amelyek teljes mértékben kiszolgálják multimédiás igényeinket.

Az egyik legnépszerűbb, és széleskörűen felhasználható szoftver a címben szereplő program.

Hosszabb kihagyás után érkezett meg az a frissítés amely számos újdonságot hozott magával, ennek fényében érdemes volt várakozni.

Az első komolyabb változás hogy mostantól sokkal gazdaságosabban bánik az erőforrásokkal, mostantól jobban ki tudja használni a több magos processzorokat, továbbá a GPU gyorsítás látványos eredményeket produkál.

Természetesen számos új kodeket adtak hozzá ami több formátum felismerést biztosít. Mostantól támogatja a Blu-ray fájlokat is.

Mivel régebben bizonyos esetekben probléma adódott a feliratok kezelésével ezért ez is orvoslásra került.

 

Széles platformitásának köszönhetően egyaránt használhatjuk Linux és Windows operációs rendszereken egyaránt.

Az újdonságoktól eltekintve a VLC Media Player továbbra is azokat a népszerű szolgáltatásokat adja amelyeket eddig is nyújtott a számunkra.

Mivel a kodekek területén igen erősnek tekinthető, ezért igen nehéz olyan formátummal rendelkező filmet találni amelyet ne ismerne, vagy ne játszana le.

Különlegessége a Blu-ray formátum mellett a 3D képmegjelenítési eljárás támogatása.

Érdekessége hogy remekül használja fel a számítógép hardveres felépítését, ha rendelkezünk DVB-T adások vételére alkalmas rendszerrel maga a lejátszó pár kattintással már meg is tudja jeleníteni a csatornákat.

Ha már a plusz szolgáltatásoknál tartunk tökéletesen alkalmas multimédiás anyagok streamingelésére. Ha rendelkezünk olyan Linuxos Set Top Box készülékkel amely támogatja a streaming funkciót akkor a számítógépünkön szükség lesz a VLC Media Payerre is.

Természetesen számos konfigurációs lehetőséggel is el van látva.

A Lejátszott állomány megjelenítését teljes mértékben monitorunkhoz tudjuk igazítani.

Továbbá számos információt tudhatunk meg a lejátszott filmről, ha ezen a területen problémáink voltak, mostantól ez már csak a múlt.

Ha televízió adásokat tekintünk meg a segítségével, információkat tudhatunk meg az aktuális műsorról, támogatja az elektronikus műsorújságot, vagyis az EPG-t. Természetesen teletexttel rendelkező csatorna esetén ez a funkció sem marad ki.

A kinézetét skinek hozzáadásával tudjuk a saját elvárásainkhoz pontosítani, amelyet a hivatalos oldalon tudunk elérni.

Az eszköztárelemeknél az alapértelmezett kezelőfelületet tudjuk kibővíteni további gyors funkciókkal.

Tudása, konfigurálhatósága magáért beszél, ha már eddig is használtuk akkor mindenképp frissítsünk a legújabb kiadásra, ha pedig még csak most ismerkedünk a szolgáltatásaival akkor ne sokáig habozzunk. VLC Media Player letöltés itt… található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code