Portal 2-1tb.hu

A Valve Software által kifejlesztett Portal 2 egy igazi akciójáték ami mérföldkövet és etalont teremtett kategóriájában. Ez nem fejlesztői szinten érezhető hanem a felhasználók által formált véleményeken. Már elődje is a tervekkel ellentétben hatalmas sikert aratott, pedig csak egy kis réteget akartak megcélozni, „kicsit több lett.”

A játék folytatása az előző rész után több száz évvel folytatódik. Az alap elemek most sem változnak, a főhős és ellenség személye marad, de azért fogunk újdonságokba ütközni, hosszabb játékmenetet kaptunk, tehát nem menekülünk egyhamar a cselekmények kusza szálaiból, küzdenünk kell minden erőnkkel a győzelemért.

Az alapvetően tökéletesre sikeredett első részhez képest tartalmilag inkább bővülést veszünk észre, ezzel nincs is semmi baj mivel ami jó azon változtatni maga a kudarc a tökéletesről csak visszafelé lehet haladni, inkább egy alapként érdemes arra tekinteni amire építkezni kell. Finomításokra is mindig szükség van, fel is fedezhetőek benne szép számban.

A számos platformra megjelenő FPS, Puzzle játék aktív, szórakoztató kikapcsolódást gyújt mindazoknak akik a műfaj igazi kedvelői.

A Portal 2 főszereplőjeként, vagyis Chell személyében ott ébredünk ahol az első részben hősies, diadalittas hangulatban kerültünk ahol azok a gondolatok is keríthettek minket pártfogásuk alá, hogy minden szép és jó elértünk mindent amit lehetett. Tévedtünk, visszatekintve a történésekre most az egyszer nem bánjuk hogy mégsem így lett vége a történetnek és újabb feladatok és bonyadalmak kerültek elő a semmiből minta nem is tettünk volna semmit.

Maga a játék története tökéletesre sikeredett, nem egy szériajátékkal állunk szemben! Játékidő tekintetében sem panaszkodhatunk közel 6 óra izgalmat kapunk, természetesen sok mindentől függ, ha elrontunk valamit eltolhatjuk sokkal tovább is. Ha minél hamarabb be szeretnénk fejezni a játékot, amit erősen kétlek akkor nagyon összeszedett, logikus gondolkodásmenetre lesz szükségünk.

A Portal 2 elején arra ébredünk hogy a hely ami annak idején oly szép napokat élt meg nekünk köszönhetően, most épphogy csak össze nem omlik fölöttünk. Elsőként itt találkozunk Wheatleyvel a robottal aki rögösnek is mondható utunkon segít az előrehaladásban.

A Portal 2 fejlesztői briliáns, furfangos történet leírással kapcsolja össze a két részt tehát igazi játékélményt akkor sikerül felfedezni ha az első rész végigjátszása után esünk a folytatásnak. Nem mintha azt állítanám hogy a második rész önállóan nem állja meg a helyét, inkább azt, hogy a fejlesztők által kitalált világot csodálhatjuk meg kérdések nélkül, egészében. Dezsavű érzés köszön vissza amikor a folytatás elején számos momentum fogad minket, mintha már jártunk volna erre,mintha megtörténtek volna velünk ezek az események, talán a történet tökéletesebb összekapcsolásának céljából lett így teremtve. Mindenképp az első részért kiáltanak azok az információk amelyek utalást tesznek számos homályosnak is tekinthető részletre, ami nélkül talán olyan kérdések fogalmazódnának meg bennünk aminek az ismeretének a hiányában értelmetlennek is tarthatnánk bizonyos részeket, aki a Portal első részén túlesett joggal szólalhat fel majd hogy: á értem. miért is történt az ami…

Alapvetően azért nem ilyen egyszerű a helyzet az első részben az elsődleges célok között különféle feladatok megoldása volt a cél, jelenleg sokkal egyszerűbb a feladat csupán életben kell maradni az épületből való kijutás közben. Elsőre nem is hangzik olyan bonyolultnak de hamarosan rádöbbenünk hogy igen csak koncentrálni kell, akik elsőnek játszanak vele számtalan meglepetés közepette jut esetleg tovább.

A Portal 2 akkor válik igazán érdekessé illetve izgalmassá amikor a gonosz, GlaDOS ismét a képbe kerül, csekély jelenlétével mindent elkövet hogy ne legyünk számára útban.

Az újdonságokra is ki kell térni mivel találunk benne tisztességes számban, semmiképp nem állíthatjuk hogy az első rész szó szerinti lekoppintása az újabb profit érdekében.

Nem maradnak ki, a kipróbálók számára már ismert gravitációs gyorsulás. Mit sem ér egy fantázia világban játszódó játék különleges képességeket szolgáltató eszközök nélkül, itt is kapunk hasonlókat, az egyik ilyen érdekes tuning kütyü az a folyadék ami hatására mozgási, koordinációs képességeink a hétköznapitól eltérő adottságokkal lát el minket, ne lepődjünk meg azon sem ha az ilyen különleges folyadéktól extra sebességű mozgásra is szert teszünk, ami a feladatok elvégzése során feltétlenül hasznos lehet.

Az alapvető játékos kultúra egyik alappillérének minősül, aki nem próbálta ki még nem is sejtheti mekkorát veszített amikor halogatta a futtatását.

Portal 2 gépigény

 

A játék akadásmentes futtatásához minimum az alábbi konfiguráció szükséges.

 

HDD

7,6 GB

Operációs rendszer

XP, Vista, Windows 7

CPU

Dual Core 2 -3Ghz vagy AMD64X2

RAM

XP-1Gb, Vista/7 -2Gb

VGA

ATI Radeon x800, NVIDIA GeForce 7600, vagy hasonló paraméterű

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code