Windows 7 telepítése lépésenként

 

Ebben a cikkben abban szeretnék segíteni,hogy lehet operációs rendszert telepíteni.Olyan embereknek szánom akik nem tudják a mikéntjét,lépéseit de kellő elszántsággal rendelkeznek.Szakképesítés nélkül is bárki el tudja végezni. Telepítés lépései kezdőknek.Ezzel a leírással te is könnyen újra tudod telepíteni számítógépedet!

Fajtái:

A telepítés két legfőbb típusa:

 

-frissítő telepítés

 

-tiszta telepítés

 

A telepítés történhet CD/DVD meghajtóról, USB kulcsról,floppyról. A telepítés időtartalma konfigurációtól függően 20-60 perc lehet. Ideális esetben a biosunk beállítását nem kell ahhoz módosítani hogy a számítógép a telepítőlemezről tudjon indulni. Miután a telepítőlemezt behelyeztük a CD meghajtónkba, indítsuk újra a számítógépet.

Újrainduláskor a képernyőn a CD romról indításhoz nyomjon meg egy billentyűt üzenet fogad minket,nyomjunk meg egy billentyűt 5 másodpercen belül. Bizonyos esetben ha az üzenet nem jelenik meg az F8 vagy az F12 billentyűt kell nyomogatni újraindításkor és ekkor egy menüből választhatjuk ki a meghajtónkat.

 

Várjunk addig amíg az operációs rendszer betöltődik. Ezután a menüből válasszuk ki a Magyar nyelvet. Ha ezen túl vagyunk kattintsunk a next gombra. A következő képernyőn válasszuk az Install Now menüt.Ezzel el is kezdődhet a telepítés.

 

Ezután a felhasználói licencet fogadjuk el,”I accept the license terms” kiírás mellé pipa.

Szintén next a következő lépés.

Ezután a telepítés típusát válasszuk ki.(frissítés vagy új)Custom verzió lesz a számunkra a megfelelő.

 

A telepítés legnehezebb részéhez érkezünk.Ezen a ponton történt bizonyos változtatásokat már nem vonhatjuk vissza.Ha szükséges itt formázhatjuk feloszthatjuk merevlemezünket.Új merevlemez esetén egy elsődleges partíciót létre kell hozni az operációs rendszer számára.

 

 

Lehetőség van driverek előre betöltésére ha szükséges. Kijelöljük azt a partíciót amelyikre telepítünk és next. Egy kis ücsörgés és semmittevés következik,mivel a fájlok másolása történik.

Nem kell megijedni a gép többször is újra fog indulni.Ne nyúljunk semmihez.Minden automatikus. Utoljára a telepítő ellenőrzi a videoteljesítményt.

 

Miután ezzel is megvagyunk,találjunk ki egy felhasználónevet,jelszót(ajánlott)és egy jelszó emlékeztető kérdést.

Telepítés következő lépése a termékkulcs megadása.

 

Megadhatjuk később is.A Windows felajánlja hogy az első online kapcsolat esetén regisztrálja a termékkulcsot. A kód megadására 30 nap áll rendelkezésünkre.Ajánlott a kulcsot később megadni(OEM verzió esetén korlátozott az aktiválások száma)mivel ha valami nem megfelelően működne akkor az újratelepítés gyógyír lehet.

 

Ezután Windowsunk megkérdezi hogy szeretnénk -e bekapcsolni az automatikus frissítéseket (mindenképpen ajánlott)ezt később is beállíthatjuk.

 Már használatba is vehetjük gépünket.

Telepítés utolsó lépése.Ha internet csatlakozási lehetőséggel rendelkezünk,érdemes beállítani a kapcsolatokat.

Az illesztőprogramokat(drivereket)az Update szolgáltatás segítségével is beszerezhetjük.

<<VISSZA A FŐOLDALRA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code