LCD TV, csak kristálytisztán

Napjainkban már nem csak külföldről lehet hozzájutni minőségi LCD televízióhoz, hanem hazánkban is.Így nem maradunk le az otthoni mozizás élményéről amit mesterfokon űzhetünk.Kedvenc sorozatunkat vagy a megvásárolt akciófilmünket tartalmazó lemezt a gyönyörű képet nyújtó televízió segítségével élvezhetjük.

Itt azonban meg kell jegyezni hogy az LCD televízió kép minőségét nagyban befolyásolja a jel forrása.A nagyobb képátmérőnek köszönhetően azonos távolságról a hagyományos TV készülékhez képest rosszabb képminőséget fogunk tapasztalni.

Nem kell megijedni!

Ha már mindenképp egy LCD televízió beruházásán törjük a fejünket akkor normál televíziós adás esetén semmiképp ne ragadjunk le az analóg sugárzásnál.S ha már a digitálisnál tartunk, abból is már inkább a HD megjelenítés legyen számunkra a nyerő.

Mivel a digitális átállás hajnalán vagyunk, a nevesebb LCD televízió gyártó cégek terméküket már el is látják DVB-T tunerral ami alkalmas a digitális földi sugárzás vételére, akár HD minőségben.

Az LCD televízió kép minőségét még egy másik, de semmiféleképpen nem elhanyagolható tényező is befolyásolja, ami nem más mint az ár kategória besorolás.

Tehát egy olcsóbb készülék nem csak a felbontásban marad el, hanem a színhűség sem az igazi.A színek árnyalata nem közelíti meg teljes mértékben az eredetit.Felszereltség, csatlakozók terén is szerénynek mondhatóak.Természetesen betölti a szerepét, viszont aki kritikus szemmel áll a dolgoknak hamar megtalálja az első idegesítő negatív tulajdonságát.

Az ár kategóriában fentebb haladva szinte a tökéletes képalkotás irányába haladunk.

Az a szempont hogy kinek melyik a tuti, embere válogatja.

Előnyök:

Előnyként említeni kell az alacsony fogyasztást, illetve hogy kisebb méretben is kapható ezáltal gazdaságosabb ár jellemzi.Említhető még a nagyobb fényerő is.

Hátrányok:

A plazma technológiához képest rosszabb kontraszt, nem tökéletes színvisszaadás,a fekete szín gyengeség,csak szemből biztosít megfelelő képminőséget.

Full HD

Ebből a technológiájából semmiképp nem maradhatott volna ki a maximális képfelbontás.Általánosságban elmondható hogy az árkategória felső szegmensét karcolják ezek a készülékek.A Full HD felbontás két kategóriája ismeretes:

-1080p 1920×1080 as felbontás

-1080i 1920×540 -es felbontású

A magasabb árkategóriának köszönhetően jobb minőséget kapunk minden téren.A gyorsabb válaszidő például játék esetén igen jól jöhet mivel a kép nem fog elmosódni.

A színek sokkal jobban hasonlítanak az eredetihez, a fekete tényleg fekete, a fehér nem mosódik össze a többi színnel.

A csatlakozók széles skálája áll rendelkezésre, szinte bármit rá tudunk csatlakoztatni és könnyedén meg is jelenít.Itt van lehetőség PC csatlakoztatásra vagy akár fülhallgatót is van mód rádugni.

Samsung Lcd tv

 

A Samsung LE40C750R2WXXH 3D verziója minden eddigi várakozást felülmúlóan elégíti ki vágyainkat.A televíziózás élménye új dimenzió talajára lép ahonnan többet nem lesz kedvünk távozni.

 

Nem csak hogy Full HD, 1080p felbontást képes nyújtani hanem térhatású megjelenítésre is kiválóan alkalmas.

 

Az Ultra Clear Panel technológiának köszönhetően kiküszöbölésre kerül az LCD televízió hátrányos tulajdonságai.Ezáltal igazi fekete színt kapunk.Csökkent tükröződés és erős kontraszt segíti mozis élményünket.

 

Tegye nyitottá készülékét a világgal az internet tv alkalmazással ahol szabadon tölthet le alkalmazásokat gazdagítva készüléke tudását.Ezáltal nyitott a kommunikáció széles skálájára.

Samsung LCD Televízió árak:

A cikk írásának napján ez a kiváló modell (LE40C750R2WXXH 3D): 319900 FT

LG Lcd televízió

A 42″ -os képátmérőjű LG Electronics 42LD550 márkájának egyik kiemelkedő modellje.A Full HD megjelenítő 100HZ-es frissítéssel dolgozik a kiváló képminőségért.Dinamikus kontraszt aránya magáért beszél, mivel 70000:1.Sajnos a 3D megjelenítéshez kevéske a képfrissítési frekvencia, a többi előnyös tulajdonsága kárpótol.

Mivel DVB-T tunert ez a modell már tartalmaz ezért ha megelégszünk a szabad digitális adásokkal, Set Top Boxra már nincs szükség.A csatornakínálat folyamatosan bővül.

Csatlakozók egész arzenálja van felsorakoztatva.Bármit, bármikor, bárhogyan csatlakoztathatunk.

Hagyományos boxokhoz találunk egy Scart csatlakozót, továbbá fellelhető rajta HDMI, kompozit, komponens, USB, D-sub, optikai hang kimenet, stb.

Nincs is más hátra csak hogy élvezzük a mozizás élményét, méghozzá az otthonunkban.

LG LCD TV árak:

2011.01.16

LG Electronics 42LD550 modell 144700 FT ért gazdagíthatja lakásunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code