Képnézegető és szerkesztő egy programban

A PicaJet egy remek képkezelő szoftver amely kategorikusan képes a számítógépünkön tárolt fotókat rendszerezni. Diavetítésre is alkalmas.

A kis méret ellenére igen sokrétűen fel tudjuk használni, ami elsősorban nagyobb méretű fotógyűjteménnyel rendelkező felhasználók számára nyújthat megoldást a káoszban.

Maga az alkalmazás alapesetben nem támogatja a Magyar nyelvet ezt körülményesen, manuálisan tudjuk csak hozzáadni, ettől eltekintve maximális pontszámot érdemlő fotóeditor.

Ha már használtunk hasonló programot akkor a navigáció nem fog gondot okozni, de ha mégis a Magyarítása mellett döntünk, akkor a hivatalos oldalról le kell töltenünk a nyelvi csomagot, ami .ini kiterjesztéssel rendelkezik, majd ki kell keresni a merevlemezünkön a program gyökérkönyvtárát és ott a nyelvi mappához kell hozzáadnunk. Miután újraindítottuk a szoftvert ki is választható a menüből az anyanyelvünk.

A PicaJet a képek kategorizálásán kívül amit azonnal végre is hajt miután telepítettük, néhány szerkesztési lehetőséget is támogat, többek között kivághatunk részeket, tükrözhetjük, szerkeszthetjük a metaadatokat, automatikus javításokat hajthatunk végre.

Előre megadott minőség alapján konvertálni is tud itt a legismertebb formátumokat ismeri.

Minden indításkor tippekkel lát el minket ami a megismerését segíti.

PicaJet letölthető a linken.

Kapcsolódó cikkek:

PhotoScape, avagy fotószerkesztő, nézegető és képlopó egy felületen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code