iPhone 5

Alig hogy hallunk az iPhone 4 kiadásáról máris hírek szivárognak ki az Apple háza tájáról, az Apple iPhone 5 már a nyáron meg is érkezhet. Komoly átalakításon fog átmenni az elődjéhez képest, de még végleges információk nem derültek ki mivel a végleges tervek a kiadásig finomításon fognak átmenni. Vannak azért irányelvek amiket a fejlesztést végzők mint célt kitűztek maguk elé.

Hatalmas találgatás indult az internetes portálok között, hogy milyen változtatások fognak végbe menni, hivatalos forrásból kiszivárgott hírek sok jóval kecsegtetnek.

A fejlesztések között találjuk a többmagos A5 chipre épülő rendszert.Külsőleg is változásokat fogunk tapasztalni.A hátoldala karcolásmentes alumínium burkolatot kapna, amibe ha belegondolunk nem egy hátrányos dolog, főleg az olyan felhasználóknak akik kevésbé vigyáznak a készülékükre.A másik jelentősebb változás az antenna helyének a módosítása.A kapcsolati problémák kiküszöbölésére az antenna ezentúl hátul a logó mögé kerül.

Az hogy ez a változás mennyire lesz előnyös mindenképp a későbbiekben fog kiderülni.

A kétmagos rendszernek köszönhetjük a sokkal erősebb architektúrát, amit az egyre jobban kiéleződő piaci kínálat mindenképp kikényszerít az Apple fejlesztésekből.

Az ARM Cortex-A9 konstrukciót szolgáltató processzor, kiváló háttéreleme lesz a 3D megjelenítést biztosító PowerVR SGX543 grafikus gyorsítójának.

Az iPhone 5 kijelzője is gyarapodásnak fog indulni, természetes hogy nem a minőség rovására fog történni.

A készülék vékonyodása is fokozódik, dizájnosabb kialakítást kapunk mint valaha.

A vegyes módú rádiós modul lehetővé teszi a CDMA és GSM hálózatok használatát, aminek plusz érdekessége lesz hogy a Wireless ügyfeleknek nem kell túlságosan sokat várakozni egy esetleges modellfrissítésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code