Frissült a Firefox és a Chrome is egyaránt

Minkét böngésző fejlesztő kiadta legújabb változatát termékének. Mindkettő esetén igaz, hogy külsőben nem változott, de a motorháztető alatt már annál inkább…

Kétségtelenül a két legnagyobb böngészőnek számít napjainkban. Minkét alkalmazásnak megvan a saját előnyös, sajátos tulajdonsága ami kiemeli az átlagból. Míg a Chrome az egyszerűségre koncentrál amellett hogy összekapcsolja felhasználóit a Google fiókkal addig a Firefox rengeteg kiegészítőt vonultat fel amellett hogy továbbra is a gyorsasága igen figyelemre méltó.

Az utóbbi tény egy külön történet mivel mindkét felhasználói oldalon találhatunk olyan embereket akik a saját böngészőjüket kiáltják ki győztesnek.

A Chrome rendkívül hatékonyan kapcsolja össze a felhasználókat akár több gép esetén is, egyetlen fiókkal férhetnek hozzá a legnépszerűbb privát tartalmakhoz. Ha a Google fiókunkba beléptünk és engedélyeztük a számára egy percen belül szinkronizálja előzményeinket.

Intelligens címsora nem csak a kérdéses oldal címének bevitelére használható hanem azonnali kereséseket is indíthatunk.

Ne legyünk elfogultak és próbáljunk ki más böngészőket is avagy friss böngésző letöltéseket a linken találunk.

Minkét böngészőre egyaránt igaz, hogy beszerezhetjük a telepítést nem igénylő változatát, tehát hordozhatóak egy USB kulcson is.

 

A Mozilla Firefox is tartalmaz szinkronizálási funkciót, tehát lehetőség van a böngészési előzményeket egyszerre több gépen is kezelni, az előző szoftverhez képest ez egy kissé macerásabb, külön fiók regisztrálására van szükség, nem is beszélve arról hogy a két PC-t szinkronizálni kell egy véletlenszerűen generált kóddal, ha épp nem vagyunk bejelentkezve.

A végeredmény sem túlságosan sikeres, nálam még egyszer sem sikerült maradéktalanul szinkronizálni, hosszadalmas és kevésbé eredményes a folyamat. Ez minden bizonnyal idővel meg fog oldódni.

 

Természetesen kétség sem merül fel azzal kapcsolatban hogy a Firefox ne lenne kiváló. A legújabb kiadás ismét teljesítménybeli optimalizálást hozott magával, kapott egy új JavaScript motort aminek köszönhetően akár 26 százalékos teljesítmény növekedést is tapasztalhatunk. Egy új webes szabvány támogatáson felül még egy sor hibajavításon is átesett így stabilabban, megbízhatóbban használhatják új és hűséges felhasználói.

A Firefox letölthető itt.

A Chrome egyszerűsége révén a böngészésre helyezi a hangsúlyt, beállításra finomhangolásra a legritkább esetben van csak szükség.

Kellő anonimitással és biztonsággal kezeli a személyes adatainkat miközben folyamatosan arra törekszik hogy a lehető leginkább tudjon alkalmazkodni szokásainkhoz.

A Chrome letölthető itt..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code