Firefox 5 hírek

A mozilla fejlesztői csapat tényleg komolyan veszi a vetélytársait. Nemrég adta ki a 4-es kiadás véglegesített változatát máris híreket hallhatunk a Firefox 5 megjelenésével kapcsolatban. Sőt le is tölthető a 4.2apre névre hallgató teszt kiadás.

Több újdonsággal is találkozhatunk ami ismét a kinézetén változtatni fog. Hivatalos információk még nincsenek de annyit tudni lehet hogy a böngésző a mai internetes szokásokhoz igazodni látszik.

A tartalommegosztáson alapuló böngészés fénykorát éljük, ami tetszik, meg is osszuk közösségi portálokon.

Segítségével gyorsabban csatlakozni tudunk majd a népszerű internetes oldalak legfontosabb funkcióihoz ezáltal a tartalommegosztás alapon történhet a böngészés.

Ha olyan tartalommal találkozunk ami elnyeri a tetszésünket ezen túl egy kattintással megoszthatjuk a nagyközönség számára, ezáltal rengeteg időt takarítunk meg, nem kell belépni a közösségi oldalakra és a jelszavakkal bajlódni, ezáltal gombamód meg fognak szaporodni a hasznos tartalom megosztásának gyakorisága.

Informálódhattunk róla hogy a Google internetes keresési eredményeit is nagy mértékben befolyásolni fogja hogy az emberek mit lájkolnak. Magyarországra csak a későbbiekben fog elérni ez a Google fejlesztés, de semmiképp nem szabad szemet hunyni felette.

A címsor elején elhelyezésre kerül egy startoldal elhagyása menügomb.

Továbbá integrálásra kerül egy PDF-olvasó, amit a legutóbb a Google csapata fejlesztett ki saját böngészőjéhez a Chrome-hoz.

Az identitásmenedzser biztosít arról, hogy különböző internetes oldalakon mindig a megfelelő jelszavak kerüljenek használatra, könnyítve, illetve gyorsítva az internetezést.

Első használatkor a Firefox 5 felajánlja nekünk a szinkronizálás lehetőségét. A kezdőlap ikonja sem maradhatott ki a változtatások listájából, egyszerűen törlésre kerül és fűl formájában kapjuk vissza.

A több féle keresőmotorokat alkalmazó felhasználók a megkülönböztetés és a jobb átláthatóság céljából, más más színben fog megjelenni.

Aki ki szeretné próbálni a Firefox 5 előzetesét a hivatalos oldalról már most meg is teheti ízelítőt kaphatunk belőle. Még semmiképp nem lehet azt mondani hogy kevés újdonságot nyújt mivel a munkálatok még teljes gőzzel folynak, lesznek bugok amik javításra kerülnek, a tökéletesebb felhasználói élmény kialakítása végett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code