FreeFileSync- mappák szinkronizálása

A FreeFileSync segítségével automatikusan tudjuk mappáink tartalmát szinkronizálni, minimálisra csökkentve az adatvesztés lehetőségét.

Ha az évek folyamán rengeteg olyan fájl gyűlt össze számítógépünkön amelyek igen fontosak a számunkra, nem szeretnénk azokat elveszíteni akkor készítsünk azokról biztonsági mentést amit a számítógéptől fizikailag távol tárolunk, hogy egy esetleges meghibásodás ne tudjon azokban kárt tenni.

Erre a feladatra számos szoftver található amely többé, kevésbé nyújt a számunkra megoldást, egyszerűbb és bonyolultabb alternatívákkal.

A FreeFileSync egyszerű használatot biztosít az adott feladatra, mivel a kezelőfelülete Magyar nyelvű, ezért a navigáció sem jelenthet különösebb gondot.

Miután letöltöttük az alkalmazást, ami teljesen ingyenes, el is kezdhetjük a telepítést, ami néhány lépésből áll. Csupán meg kell adnunk a program számára hogy Portable módszerrel vagy pedig teljes telepítéssel futtassuk. Az első alternatíva esetén nem helyez el bejegyzést a rendszer leíróban minden fájlt a telepítési mappába helyez ami akár egy külső adathordozó is lehet.

 

Hagyományos kétpaneles kezelőfelület vár minket az első indítása során, ahol lehetőségünk van azonnal neki is látni a fájlok és mappák szinkronizálásának.

Automatikus üzemmódban való futtatás esetén megadható a FreeFileSync számára hogy mi alapján döntse el hogy mikor kell, hogy végrehajtsa a szinkronizálást.

Maga a program automatikusan felismeri ha változás történt a két mappa között és végrehajtja a szinkronizálást.

Lehetőségünk van a fájlok dátuma alapján, illetve az azok tartalma alapján végrehajtani a műveletet.

Csupán annyi dolgunk van, hogy megadjuk a számára a forrás, illetve a cél mappát. Ha ezzel megvagyunk, csak a szinkronizálás parancsot kell, hogy a számára kiadjuk.

Attól függően, hogy mekkora a forrás mappa, ennek függvényében alakul a munka ideje.

FreeFileSync letöltés:

Ha számítógépünk meghajtóján találhatóak olyan fájlok amelyek fontosak a számunkra, mindenképp gondoskodni szeretnénk azok biztonságáról akkor az alábbi program segítségével szinkronizálni tudjuk azokat akár külső meghajtóra is. Egyszerű használat és ingyenesség jellemzi. FreeFileSync letöltés itt található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code