FreeFileSync- mappák szinkronizálása

A FreeFileSync segítségével automatikusan tudjuk mappáink tartalmát szinkronizálni, minimálisra csökkentve az adatvesztés lehetőségét.

Ha az évek folyamán rengeteg olyan fájl gyűlt össze számítógépünkön amelyek igen fontosak a számunkra, nem szeretnénk azokat elveszíteni akkor készítsünk azokról biztonsági mentést amit a számítógéptől fizikailag távol tárolunk, hogy egy esetleges meghibásodás ne tudjon azokban kárt tenni.

Erre a feladatra számos szoftver található amely többé, kevésbé nyújt a számunkra megoldást, egyszerűbb és bonyolultabb alternatívákkal.

A FreeFileSync egyszerű használatot biztosít az adott feladatra, mivel a kezelőfelülete Magyar nyelvű, ezért a navigáció sem jelenthet különösebb gondot.

Miután letöltöttük az alkalmazást, ami teljesen ingyenes, el is kezdhetjük a telepítést, ami néhány lépésből áll. Csupán meg kell adnunk a program számára hogy Portable módszerrel vagy pedig teljes telepítéssel futtassuk. Az első alternatíva esetén nem helyez el bejegyzést a rendszer leíróban minden fájlt a telepítési mappába helyez ami akár egy külső adathordozó is lehet.

 

Hagyományos kétpaneles kezelőfelület vár minket az első indítása során, ahol lehetőségünk van azonnal neki is látni a fájlok és mappák szinkronizálásának.

Automatikus üzemmódban való futtatás esetén megadható a FreeFileSync számára hogy mi alapján döntse el hogy mikor kell, hogy végrehajtsa a szinkronizálást.

Maga a program automatikusan felismeri ha változás történt a két mappa között és végrehajtja a szinkronizálást.

Lehetőségünk van a fájlok dátuma alapján, illetve az azok tartalma alapján végrehajtani a műveletet.

Csupán annyi dolgunk van, hogy megadjuk a számára a forrás, illetve a cél mappát. Ha ezzel megvagyunk, csak a szinkronizálás parancsot kell, hogy a számára kiadjuk.

Attól függően, hogy mekkora a forrás mappa, ennek függvényében alakul a munka ideje.

FreeFileSync letöltés:

Ha számítógépünk meghajtóján találhatóak olyan fájlok amelyek fontosak a számunkra, mindenképp gondoskodni szeretnénk azok biztonságáról akkor az alábbi program segítségével szinkronizálni tudjuk azokat akár külső meghajtóra is. Egyszerű használat és ingyenesség jellemzi. FreeFileSync letöltés itt található.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code