HTTrack-weblapok letöltése

A HTTrack nevű szoftver segítségével pár kattintással tudjuk lementeni kiszemelt weboldalainkat, amelyet ezek után offline módban is futtathatunk.

Böngészés során számos olyan információ birtokába kerülhetünk amivel akár egy szakember munkáját is megspórolhatjuk. Ha kérdés merül fel bennünk egy adott témával kapcsolatban csupán csak a keresőoldalakhoz kell hogy forduljunk és a keresett kifejezésre a választ meg is kapjuk.

Ha egy komplett témakörrel állunk szemben akkor bizony rengeteg információra van szükségünk. Ha szerencsénk van, a kérdésünkre egy weboldalon is megkaphatjuk a válaszokat.

 

A probléma csak akkor kezdődik ha az adott oldalt, nem tudjuk mindig elérni, elfoglaltság vagy internetes korlátoltság miatt. Ebben az esetben csak annyit kell hogy tegyünk hogy offline módban futtassuk, vagyis a kapcsolat nélküli opciót válasszuk böngészőnkben. Természetesen ma már minden nevesebb böngésző támogatja ezt a funkciót. Ha ettől is többre vágyunk, vagyis a teljes oldal tartalmát szeretnénk lementeni méghozzá pár kattintással, akkor használjuk a HTTtrack nevű alkalmazást, ami nagyon egyszerű kezelést biztosít.

Maga a program, vagyis a HTTrack széles platformitással rendelkezik, elérhető belőle 32 illetve 64 bites rendszerekre való kiadása is. Ha rendszeresen más gép előtt szoktunk dolgozni, nem vagyunk a számítógépre való telepítésnek a híve, akkor Portable kiadásban is letölthetjük amit USB kulcsunkra telepítve tudunk futtatni.

 

HTTrack használata

Maga a szoftver számos beállítási lehetőséggel rendelkezik előre megadhatjuk a számára hogy milyen mélységig mentsen, illetve miket töltsön le. Természetesen akár a teljes tartalmat elérhetővé teszi a számunkra offline módban ha annak érezzük szükségét.

Miután letöltöttük a HTTrack ingyenesen is elérhető változatát, néhány lépéssel fel is telepíthetjük a számítógépünkre.

A folyamat végén egy telepítő varázsló segít minket végig az alapbeállításokban és a kiszemelt oldal letöltésében.

 

A szoftver automatikusan létrehoz egy elérési könyvtárat ahová el szeretnénk menteni a projektet. Meg kell adni a HTTrack számára hogy milyen névvel különböztesse meg a letöltött weboldalt.

A következő menüpontban adódik rá lehetőségünk hogy megadjuk a letöltendő oldalak nevének a listáját.

Lehetőségünk van csak a beállításokat elmenteni, magát a letöltést egy későbbi időpontra időzíteni, de akár azonnal el is indítható a folyamat.

Ha végeztünk vele már offline módban böngészhetjük a számunkra fontos információkat tartalmazó oldalt.

HTTrack letöltés:

Ha rendszeresen kerülünk olyan helyzetbe hogy offline kell hogy böngésszünk erre a feladatra egy profi szoftvert keresünk ami többet nyújt a böngészők által nyújtotta lehetőségeknél akkor a HTTrack megoldás lehet a számunkra. Mivel ingyenes és Magyar nyelvvel is rendelkezik csak ajánlani tudom mindenki számára. A program, vagyis a HTTrack letöltés itt található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük