Anonim böngészés SecurityKISS segítségével

A SecurityKISS segítségével láthatatlanul tudunk böngészni nyilvános WI-FI hálózatokon.

Ha rendszeresen utazunk, de az internet jelenléte nélkülözhetetlen az életünkből, akkor nagy valószínűséggel kedvenc netbookunkat is magunkkal visszük. A szabadabb, korlátozásoktól mentesebb böngészéshez érdemesebb inkább hordozható számítógépünket magunkkal vinni amin a munka sokkal egyszerűbb mint okos telefonunkon.

Kicsit nehéz is lenne mobilunkkal egy nagyobb szöveges dokumentumot megírni, miközben a világhálón is lógunk. Sokkal kényelmetlenebb mobilon, inkább számítógépünk lehet a feladatra a nyerő.

Természetesen az internet kapcsolat megvalósítására is szükségünk lesz, ami a mai világban már szinte bárhol megvalósítható vezeték nélküli kapcsolattal is.

Ha rendelkezünk mobilinternet előfizetéssel, akkor a helyzet adott, csak csatlakozunk, mármint ha van lefedettség és már mehet is a szörfölés.

Ha mégsem rendelkeznénk előfizetéssel, akkor sincsen probléma, mivel a ma kapható netbookok már fel vannak szerelve beépített WI-FI modullal ami nem csak a saját hálózatunkra való csatlakozást támogatja, hanem Hotspot használatát is biztosítja.

Ez egy nagyon remek dolog, ha a tartózkodási helyünkön van elérhető hálózat, szinte azonnal csatlakozni tudunk és már olvashatjuk is e-mailjeinket.

A nyilvános hálózatok használatának azért vannak hátulütői is, mégpedig az hogy ha ezekhez csatlakozunk akkor mások is láthatják böngészési adatainkat, bárki vissza élhet velük, nem kell komoly szaktudás ahhoz hogy adatainkat megszerezhessék.

Szerencsére nem ilyen vészes a helyzet, vannak programok amelyek kifejezetten az alábbi helyzetre lettek kifejlesztve, képesek titkosítani kapcsolatunkat.

SecurityKISS használata

Az egyik ilyen szoftver, a  SecurityKISS amely pár kattintással beüzemelhető és remekül ellátja feladatát.
Maga a program fizetős változat, a próbaverziós változata is tökéletes lehet feladatainknak, tartalmaz egy adatforgalmi korlátot amely átlépése esetén nem használható tovább. Ez a korlát 300MB naponta, ami nem is tekinthető kevésnek, ha csupán üzeneteink elolvasására illetve hírportálok meglátogatására használjuk, amúgy sem utazunk minden nap és biztos hogy nincs időnk arra hogy egész nap a neten lógjunk.

A SecurityKISS a telepítése során egy virtuális hálózati kártyát telepít amelyen keresztül történik majd a böngészés, amely során távoli szerverekhez csatlakozik ahol nem akadnak a nyomunkra.

Telepítése után megadhatjuk a  SecurityKISS számára hogy mely távoli szerverhez kapcsolódjon. Természetesen az alapértelmezett beállítások is megfelelőek, ha szükséges, csak akkor módosítsuk. Rendkívül egyszerű kezelőfelületének köszönhetően a használata nagyon egyszerű. Szinte csak telepítenünk kell majd a connect gombra kell hogy kattintsunk az anonimitás eléréséhez.
Az első dolog amit tapasztalunk a használata során, hogy megváltozik az IP címünk, illetve a tartózkodási helyünk.

A  SecurityKISS segítségével IP címünket is megváltoztathatjuk a futtatásának idejére. A meglátogatott oldal úgy érzékeli hogy egy Amerikai számítógépről látogatjuk az oldalát.

SecurityKISS letöltés

Ha rendszeresen csatlakozunk nyílt hozzáférési pontokhoz, nem szeretnénk hogy mások is hozzáférhessenek személyes adatainkhoz akkor használjuk az alábbi programot. Az adatforgalmi korláttól eltekintve remekül és megbízhatóan használható.
SecurityKISS letöltés: itt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code