Firefox 9 – Új, gyors böngésző

Már hivatalosan is elérhetővé vált a Mozilla legújabb böngészője, a Firefox 9. Első indításakor érezhető az a gyorsulás amit a fejlesztők ígértek a fejlesztési időszak alatt.

Ez a verzió számos hibajavításon, foltozáson esett át.
A Firefox 9 jobban kezeli a JavaScripteket megközelítőleg harmadával gyorsult azok futtatása.
Elsősorban játékosok és rendszeres YouTube látogatók örülhetnek annak a módosításnak hogy teljes képernyős üzemmódban lehetőség van különbféle HTML elemek megjelenítésre a scriptek jelenlétében. Ennek üzembe helyezése még várat magára a következő kiadásig.

Természetesen a mobil eszközök sem maradhattak ki a frissítés alól így Android rendszereken is tapasztalhatunk funkció bővülést.
Talán a leghasznosabb változás hogy a tabletek felületéhez jobban illeszkedő rendszert kapunk.
Támogatottá vált a kétujjas mozdulatok használata.
A hétköznapi használat során akik letöltések indítása során a saját beépített letöltéskezelőjét veszi használatba meglepődve tapasztalhatja hogy nagyobb méretű fájlokat is kellő hatékonysággal és fokozott sebességgel képes letölteni.

 

Nemrégiben tudhattuk meg azt is hogy továbbra is együtt fog működni a Firefox illetve a Google. Az új szerződésnek köszönhetően továbbra is garantált számukra a folyamatos bevétel. A felhasználók örömére továbbra is alapértelmezett keresőmotorja lesz a Google.

A kiadás előtt a felhasználók birtokába kerülhetett az a változat is amely egy súlyos rendszer hibát is hordozott magában aminek köszönhetően a böngésző rendellenes működését eredményezte, váratlan összeomlásokat idézett elő.

Természetesen amint a szakemberek észrevették a hibát azonnal orvosolták, így került kiadásra a Firefox 9 végleges változata, amelyet már teljes biztonsággal tölthetünk le a hivatalos oldalakról.

Mivel ingyenes és teljes verzióval állunk szemben mindenképp próbáljuk ki, illetve akik eddig is használták feltétlenül frissítsenek a legújabb kiadásra.
Firefox 9 letöltés: itt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code