Firefox 10 – Böngésző

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően újabb Firefox kiadással örvendeztettek meg minket a fejlesztők. Ez a kiadás szokásos javításokat és néhány újdonságot tartalmaz.

 

Már elérhető mindenki számára a Firefox 10 kiadása amely számos hibajavításon esett át amelynek köszönhetően megbízhatóbb működéssel örvendeztet meg minket.

A frissítés után a program automatikusan ellenőrzi a feltelepített kiegészítőket kompatibilitási szempontból, a vizsgálat alól nem marad ki a külsős kiegészítők analízise sem.

Ha úgy találja hogy valamelyik nem kompatibilis a jelen verzióval automatikusan ki is kapcsolja. Jelenleg igen szigorú a kompatibilitási rendszer, remélhetőleg a fejlesztések orvosolják ezt a problémát.

Tekintélyes számban találhatóak olyan felhasználók akik nincsenek kibékülve a rendszeres verzióváltásokkal, frissítésekkel, számukra lett kifejlesztve az ESR kiadás amely kifejezetten az üzleti felhasználókat célozza meg.

Ez a változat nem hat hetente frissül hanem csupán évente, továbbá 54 hétig kap támogatást.

Mostantól tartalmaz egy olyan kiegészítőt is amely a frissítések során a háttérben ellenőrzi a kiegészítők kompatibilitását.

A külsőt tekintve az első komolyabb változás hogy alapértelmezés szerint eltűnt az előre ugrás menüpont ami a fejlesztői csapat szerint már fölösleges volt. Csakis akkor válik elérhetővé ha indokolt.

Természetesen ezen felül továbbra is elérhetőek azok a népszerű funkciók amelyek jelentősen megkönnyítik a számunkra a használatot.

Beépített letöltéskezelőjével biztonságosan tudunk nagyobb méretű fájlokat is letölteni. Intelligens címsorát nem csak az oldalak címének megadására használhatjuk hanem keresésre is. Használata során folyamatosan figyeli szokásainkat és ahhoz igazodik.

Továbbra is csak egyetlen gomb segítségével tudjuk a betöltött tartalmat frissíteni illetve a betöltődést megállítani ha szükségessé válik.

A Panorama funkció segítségével kezelt lapjaink sokkal könnyebben átláthatóak, navigálhatóak.

Beépített jelszó és űrlap kezelője, teljes biztonságot nyújtva könnyíti böngészési szokásainkat.

Akik eddig is meg voltak vele elégedve most sem fognak csalódni.

Ha eddig is használtuk, feltétlenül frissítsünk a legújabb kiadásra.

Teljes nyelvi támogatással rendelkezik, elérhető Windows, MAC és Linux rendszerekre is egyaránt.

Firefox 10 letöltés: itt…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code