Firefox 7-kisebb memóriaigény

Sorra adja ki böngészőit a Mozilla, tartva azt az ütemtervet amelyet nem is olyan rég tűzött ki maga elé. Számos javítás után már elérhető, hivatalosan letölthető a Firefox 7.

Az előző kiadás számos sebből vérzett, tartalmazott olyan hibákat amelyek mindenképp korrekciót követeltek. Természetesen a fejlesztők a problémákat nem nézték tétlenül, ezek orvoslásra kerültek.

A Firefox 6-hoz képest ez a kiadás lényegesen kevesebb memóriaétvággyal bír, gyógyírt sikerül találni a böngészőt fejlesztőknek a krónikus memóriaszivárgásra, ami bizonyos esetekbe a felhasználóknak komoly problémákat tudott generálni.

Elsősorban azok a felhasználók érezhették a hátrányos tulajdonságokat akik Windows alatt a szokásosnál több fület egyszerre megnyitva böngésztek, illetve huzamosabb ideig nem indították újra, vele párhuzamosan nagy memóriafaló programokat is futtattak.

 

Természetesen nem csak a memóriaproblémák megoldása jelenti az újdonságot hanem most debütált először az Azure névre keresztelt grafikus API. A tervek megszületésekor elsősorban az optimális sebesség elérésére törekedtek.

A másik jelentősebb változás amit az első indulásakor tapasztalunk hogy eltűnt a címsorból a már fölöslegesnek is mondható „http://” előtag. Szintén gyorsulást tapasztalhatunk a Firefox sync esetén ahol a jelszó illetve a kedvencek kezelése jelentősen összeszedettebbé vált.

 

Egy szintén említésre méltó újdonság hogy új diagnosztikai eszközt is kapott, segítségével hatékonyabban tudjuk támogatni a további fejlesztéseket.

A hírek után már nem is maradt más hátra mint a kipróbálása, aki az eddigiekben is használta ezt a remek böngészőt az feltétlenül frissítsen. Elérni itt tudjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code