anonymoX avagy hogyan böngésszünk teljesen anonim módon a Firefox segítségével

Az anonymoX segítségével meg tudjuk őrizni privát szféránkat böngészés közben.

Böngészés során nem is sejtjük hogy mennyi információt szolgáltatunk ki magunkról ami ha óvatlan kezekbe kerül nem jelent ránk nézve jót. Az alábbi kiegészítő a népszerű és már alapból is remek böngésző, a Mozilla Firefox számára lett kifejlesztve.

Maga a böngésző biztosít számunkra anonim böngészési lehetőséget, ekkor nem jegyzi meg előzményeinket az ablak bezárása után minden törlődik.

Bizony ebben az esetben sem teljesen anonim a dolog, szivárogtatunk ki magunkról adatokat.

Megoldást a szóban forgó kiegészítő jelenthet a számunkra ami az átlagostól sokkal nagyobb anonimitást nyújt, nem csak hogy kezelhetővé válnak az előzmények és a nyomkövető sütik, de még az IP címünket is képes megváltoztatni, erre a feladatra eddig csak a Windowsra telepíthető kiegészítővel volt lehetőségünk.

Mivel remek kis kiterjesztés ezért teljes értékűen csak fizetősen tudjuk használni, a korlátozás abban merül ki hogy csak 600KB/s sávszélességgel tudjuk használni illetve a napi leforgalmazható adatmennyiség 500MB illetve csak néhány szerver áll rendelkezésre, ezek természetesen ha megvásároljuk már nem jelentenek problémát.

Ha egy adott oldalt szeretnénk úgy meglátogatni, hogy nem szeretnénk magunkról információt szolgáltatni az oldal irányába, esetleg kizártak minket az IP-nk alapján a kiegészítő ingyenesen is bőséges szolgáltatást nyújt a feladatra. Az anonymoX letölthető a linken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code