QQ-Player, ingyen 3D video player

Filmjeink megtekintésének egyik legjobb segédeszköze a QQ-Player amely akár 2D kimenettel rendelkező filmeket egyetlen kattintással 3D térhatású állománnyá képes alakítani.

Rengeteg multimédiás program van forgalomban. Ha kedvenc filmjeinket szeretnénk megtekinteni tekintélyes választékkal állunk szemben. Sajnos a legtöbb szolgáltatást a fizetős alkalmazásoktól kapjuk.

Mivel a mozikban egyre nagyobb teret hódít a 3D filmek elterjedése, mindinkább betör az otthonunkba is.

Ezzel nincs is gond számos monitor, illetve TV kapható már amely támogatja a szolgáltatást.

Vannak még olyan felhasználók akik normál megjelenítőkkel rendelkeznek, nem szeretnének ők sem lemaradni a térhatású filmekről.

Döntő többségében a fizetős szoftverek támogatták eddig hogy a normál kimenettel rendelkező videókat háromdimenziós filmmé alakítson át.

Ha egy kicsit kitágítjuk, látókörünket találhatunk olyan programokat is amik ingyenesen is ellátják a feladatot. Mostantól nem lesz arra szükség, hogy ha egy filmet meg szeretnénk tekinteni térhatású effektusokkal akkor feltétlenül konvertálnunk kell, a QQ-Player fölöslegessé tesz minden ilyen folyamatot így időt és energiát spórolhatunk meg, s nem utolsósorban pénzt, hisz ezek a konvertálók javarészt fizetősek.

A program bármilyen filmet képes átalakítani térhatású filmmé, néhány kattintással.

Ezek után csak a megfelelő szemüvegre lesz szükség.

Ha már a szemüvegnél tartunk, érdemes megjegyezni, hogy vörös/cián, vagy magenta/zöld szemüveg párosítással használható, vagyis a két legelterjedtebb technológiát támogatja.

A QQ-Player számos kodeket támogat, képes lejátszani minden ma népszerű, ismert formátumot.

Használata nagyon egyszerű, egyaránt elérhető Windows, illetve Android operációs rendszert futtató készülékekre.

3D funkció aktiválása:

A program automatikusan nem alakítja át a filmet, saját magunknak kell azt aktiválni.

A film elindítása után, a jobb felső sarokban található main menüben a playback opciónál a felugró ablakban válasszuk a 3D Playing Mode lehetőséget és hozzáférünk a legfontosabb beállítási lehetőségekhez.

Itt, rendelkezésünkre álló szemüvegünkhöz megfelelően megválaszthatjuk azt a képalkotási technikát ami nekünk megfelel, ezen kívül azt is meghatározhatjuk, hogy a térhatás milyen mélységgel legyen érzékelhető.

 

Felület testreszabása:

Visszatérve a kezelőfelülethez, egyéni színrendszert választhatunk, de akár skin segítségével is eltérhetünk a normáktól.

Egyéb funkciók:

Nem is gondolnánk, hogy felhasználhatósági köre itt koránt sem ér véget. Azon felül hogy multimédiás állományaink lejátszását támogatja egyéb műveleteket is támogat, mobil eszközeink számára emészthető formátumot képes előállítani, továbbá át is méretezhetünk filmeket a kimeneti formátum módosulása nélkül a QQ-Player segítségével.

Egyesíthetünk két videó állományt, de akár ki is vághatunk belőle olyan részeket amelyek fölöslegesek a számunkra.

Lementhetjük a monitoron zajló eseményeket beépített képlopójával.

Összefoglaló:

A szoftver sajnos kevésbé ismert alkalmazás, ettől függetlenül számos olyan funkciót biztosíthat a számunkra amit eddig csak fizetős programok nyújtottak nekünk.

Van azért egy két hátrányos momentum amit említeni kell, mégpedig a menürendszer sajátos elrendezése, első ránézésre nem biztos hogy megtaláljuk a kívánt funkciókat. Igaz egy pár perces ismerkedéssel minimális számítógép ismerettel feltérképezhető minden funkciója, tudása. Én fejlesztőként minden funkciót közvetlenül a felhasználói felületen helyeztem volna el, hisz minden elfért volna ott és a kezdők is feltalálták volna rajta magukat.

Ezektől eltekintve a QQ-Player remek kis multimédiás program, ami funkcionálisan olyan összetevőket is tartalmaz amik szinte biztos hogy előnyünkre válnak.

Ingyenes alkalmazás, amely akár 3D video player funkciókat is biztosít nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük