Újabb hírek a Windows 8-ról

A Windows 7 debütálása óta, a másik legnépszerűbb, talányokkal tűzdelt témaköre a Windows 8 operációs rendszer körül forog. Az elődje igen nagy népszerűségnek örvend, s akárhogy is nézzük, a Microsoft termékeit sem kikerülni, sem pedig helyettesíteni nem tudjuk teljes mértékben. A PC iparág meghatározó elemeként hatalmas támogatottságot és fejlesztési erőforrást emészt föl, ami szerencsére a felhasználók elégedettségét növeli.

A rendszer új böngészőt fog kapni, nem az Explorer 9 kerül bele ami még csak most debütál,(megjelenésekor majdnem rekordot ért el az egy napra eső letöltések számával) hanem már az Internet Explorer 10-es kiadásával szörfözhetünk az internet sztrádáján.

Az előzetes információk alapján megtudhattuk hogy a Windows 8 már 3D-s kezelőfelületeket is fog támogatni, ha figyelemmel kísérjük a megjelenítők fejlesztési

ütemét, feltétlenül kell az ezen irányú fejlesztésekkel is foglalkozni. További támogatottságot élvezhetünk mivel, képes lesz SoC rendszereken és ARM chipekkel felszeret rendszeren futni.

A gyengébb konstrukciós gépeken a Windows 7 az Aero felület problémáját hivatottak megoldani az Aero Life alkalmazásával Így sok felhasználó dizájnosabb kinézettel rendelkező rendszert kap majd.

Az asztali pc-k előtt két féle kezelőfelület közül lehet majd választani. Egységesen az esztétikum és a mindennapi feladatok elvégzésének a gyorsítása a kitűzött cél.

Kezelőfelülete azonban már csak 64 bites rendszereken lesz majd támogatott a felhasználók bizonyos százaléka ebből már sajnos kiszorul. Természetesen a rendszer fejlesztésével kompatibilis PC-t kapunk.

 

A felhasználói szokásokat figyelembe véve dinamikusan fog alkalmazkodni. A két kezelőfelületre egységesen igaz hogy a Videomemóriát 170 MB-ra igénybe veszi majd.

Az eddigi hírekkel ellenben olyan híreket is kaptunk hogy a Windows 8 32 illetve 64 bites változata fog a boltok polcain megjelenni. Nem feltétlenül jelenti, hogy a hírek forrása hiteltelennek bizonyulna, inkább a Windows fejlesztői csapata mérsékeltebb fejlesztési lépésre szánta el magát.

Véleményem szerint a fejlettebb hardverkörnyezetet igénylő operációs rendszer használata további kiadásokkal járna a felhasználók számára ezáltal sokan inkább nem vásárolják meg az új operációs rendszert, vagy inkább nem hivatalos forrásokból szerzik be a

Windows 8-at. A kiszivárgott hírek csak a megjelenésének időpontjában válnak pontos hírbloggá.

A tábla PC-k szemszögéből

A 7-es széria nem a legtökéletesebb alternatíva a tábla PC-k számára. A Microsoft fejlesztői csapatának irányelvei között szerepel a tábla PC-k piaci térhódítása. A Windows 8 mint tábla PC változatára való megjelenése várható, amellyel egy úgynevezett piaci rés kitöltése a kitűzött cél a további profit érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code