Memória hibák

 

Egy kékhalált, vagy akár állandó fagyást okozó furmányos bibiről olvashattok.Nem csak arról hogy mi is az, hanem hogy ismerhetjük fel időben,hogy ne okozhasson adatvesztést.

 

Ha olyan hibajelenségekkel találkozunk pc-nk bekapcsolásakor ami aggodalomra ad okot,és az újraindítás sem segít,csak két választás marad:szerviz vagy megpróbálhatjuk magunk rájönni a hibára.

 

Ha bizonytalan működés után a pc újraindul,programleállás,fagyás legrosszabb esetben kék halálra utaló üzenet vár minket,van akit már a telepítéskor kék képernyő fogad,nem beszélve bekapcsoláskor a síp hangjelzésről,joggal gyanakodhatunk memóriahibára.Ami nem 100%-os tény csak egy teszttel lehet megbizonyosodni róla. Már a beszerelés,csere folyamán sérülést szenvedhet el alkatrészünk ha elektrosztatikusan feltöltődik használhatatlanul mehet a kukába.

 

Tönkre teheti még a gagyi márkájú tápegyégből nem megfelelő áramfelvétel.Csak az évek folyamán lesz szemmel látható hatása. A maga páratartalom is hazavághatja pc-nk virtuális agyát.Bizonyos esetben szemmel látható jelei is vannak,igaz az már gáz,mármint ha elkezd füstölni. A memória foglalatának elkoszosodása,oxidálódása is válthat ki hibát ezért első lépésként próbáljuk meg ezzel a lépéssel.Mozgassuk meg a foglalatában a fülek visszahajtása után,vagy akár vegyük is ki majd tegyük óvatosan vissza.S ha a ráolvasás sem segít már:

Nem maradt más mint a teszt:

 

A teszt elvégzésére számos program áll rendelkezésünkre.Az egyik ilyen legismertebb program a Memtest86+.

 

Töltsük leINNEN .

 

A programot lehet floppyról és cd ről is futtatni.Ha lemezre írjuk ki abban az esetben Nero-t ajánlom ahol a sima adatlemezként írjuk ki,majd indítsuk a gépet cd-ről.Az alapteszt magától indul.

 

 

 

A c betüvel előhozható egy menü ahol kiválaszthatjuk a teszt fajtáját.A hibákat a képernyő alján jeleníti meg.A tesztet érdemes többször is lefuttatni(6-7 alkalommal),mivel már csak a nagyon k.o. memóriahibát dobja ki hibásnak elsőre.

Ha több memóriamodul van a pc-ben  érdemes külön-külön tesztelni hogy eggyértelmüvé váljon melyik a hibás.ha egy modul van tegyük át a másik foglalatba és ott is futtassuk le a tesztet,a kontakthiba és a slot hiba kizárása céljából.

<<VISSZA A FŐOLDALRA

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code