Gyorsul a hazai Domain regisztráció

Június 1-től a weboldal leendő üzemeltetői pozitív változások tanúi lehetnek. Ettől a dátumtól jelentős változások fognak életbe lépni, ezen belül a leghasznosabb hogy a bejegyezni kívánt .hu végződésű domain név már 1-2 napon belül használatba vehetővé válik.

A másik jelentősebb változás az interaktivitás. Mostantól online azonnali regisztrációra adódik lehetőség az adatok kezelése könnyebb lesz.

A benyújtott igényt miután a műszaki és adminisztrátori feltételeknek eleget tett, feltételesen már használatba is vehető, ekkor még nem válik bejegyzetté, hanem felkerül a nyilvános kihirdetési listára ahol bárki megtekintheti tételesen.

Feltehetően hogy nem érkezik panasz 8 napon belül bejegyzettnek fog minősülni.

Napjainkban gomba mód szaporodnak az internetes portálok Így mindenképp szükséges volt egy egyszerűsítési folyamatra, ami nemzetközi szinten már természetesnek számít.

 

A változások természetesen nem jelentik azt hogy lazább felhasználási lehetőséget kínálnának, a szigorú szabályok betartása ebben az esetben is fontos.

Sikertelenség esetén ha úgy találjuk hogy igazságtalan volt a döntés a nyilvántartó figyelmen kívül hagyott valamit még mindig módunkban áll a Tanácsadó Testülethez fordulni.

8 nap elteltével a bejegyzést követően a panaszosnak már csak bírósági úton vagy regisztrációs döntnök bevonásával lehet vitatni.

Főbb szabályok amiket érdemes betartani:

Nem választható olyan név aminek jelentéstartalma megtévesztő, megbotránkoztató, félelmet keltő vagy jogellenes.

A domain név igénylő felelősséggel is tartozik a név jelentéstartalmáért és annak következményeiért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code