Fájlok másolása TeraCopy segítségével

Egy olyan alkalmazást szeretnék bemutatni amellyel a számítógépen való fájlok mozgatása sokkal könnyebbé válik illetve a sebesség is jelentősen felülmúlja a beépített változatét.

Igazán remek rendszernek számítanak a Windows operációs rendszerek, a folyamatos verziókiadások egyre nagyobb funkcionalitással ruházza fel őket. Bármire felhasználhatjuk őket amire kedvünk tartja.
A fájlok mozgatására sem nyújt bonyolult alternatívát, de ami jó az a legritkább esetben sem jelenti azt hogy a legjobbnak számít.
Kifejezetten a fájlok mozgatására, azon belül is a nagy méretűekére lett kifejlesztve a TeraCopy nevű alkalmazás.

Sajnos a Windows rendszerek fájlok mozgatása esetén előtérbe helyezi a művelet végrehajtásának prioritását. Ilyenkor ha nagyobb méretű fájlok másolásába kezdünk készüljünk fel arra hogy ezalatt bármilyen más művelet végrehajtása igen nehézkes. A Windows 7 már gazdaságosabban bánik az erőforrásokkal, ettől függetlenül hasznos lehet ez a program, érdemes kipróbálni.

Ez az ingyenes alkalmazás egy speciális másolási technológiát vet be a folyamat végrehajtásához ezáltal a művelet sokkal gyorsabban befejezhető nem is beszélve arról hogy az adatvesztés a múlté.

Alapvetően két -féle konstrukcióban érhető el az egyik telepítést igényel a teljes funkcionalitáshoz, a másik hordozható változat telepítés nélkül bármikor munkára foghatjuk.
Telepítése után automatikusan beépül a jobb egérgombos menübe ahol bármikor előhívhatjuk ha szükséges. Különleges szolgáltatása hogy képes teljes mértékben kiváltani a Windows beépített funkcióját.

Továbbá az sem egy másodlagos dolog hogy nagy méretű állományok esetén lehetőséget biztosít a folyamat szüneteltetésére, illetve folytatására.

Egy gyors telepítést követően az automatikus integrációnak köszönhetően csendesen megbújik a háttérben. Előhívása után számos plusz funkció tárul elénk beleláthatunk a rejtelmeibe.

TeraCopy használata

Legérdekesebb funkcionalitása hogy lehetőségünk van a kérdéses fájlokat vagy mappák tartalmát ellenőrizni hogy az egyes elemek valamelyike nem sérült e. Ha egy mappára kattintunk, jobb egérgomb, TeraCopy, More akkor felsorolja az egyes elemeket amelyet ha kijelölünk további opciók nyílnak meg előttünk, egyedileg másolhatjuk tesztelhetjük, törölhetjük.

A TeraCopy használata a lehető legegyszerűbb művelet. Tételezzük fel hogy egy nagyobb méretű fájlt át szeretnénk másolni az asztalról egy másik meghajtóra csak annyit kell tennünk hogy jobb egérrel rákattintunk az adott elemre kiválasszuk a TeraCopy elemet, a felugró menüben válasszuk a a Browse… lehetőséget és tallózzuk be a célmappát ahová másolni szeretnénk.
Elsősorban akkor lehet nagyon hasznos ha rendszeresen másolunk fájlokat egy adott helyre, intelligens működési mechanizmusának köszönhetően képes megjegyezni a célmappát és a következő aktiválásakor felajánlja hogy oda másoljuk e. Ha  új helyre szánjuk az adott állományt csak tallózzuk be a számára.
Ha rákattintottunk a célmappára már el is kezdődik a másolás.

TeraCopy letöltés

Ha felkeltettem valakinek az érdeklődését a program iránt akkor bátran ki is próbálhatja , otthoni felhasználás esetén szerencsére teljesen ingyen áll a szolgálatunkra.
TeraCopy letöltése: itt…

Kulcsszavak: TeraCopy download

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code