Windows 8 SmartScreen rendszerrel

Folyamatosan hallani információkat hivatalos külföldi oldalakról hogy miket fog tartalmazni a Windows 8 operációs rendszer. A teljes gőzerővel folyó fejlesztésekre utalnak az újabbnál újabb hírek.
Mint az eddigiekben megtudhattuk hogy támogatottá válik az USB 3.0 és a 3D megjelenítők támogatottsága a rendszer biztonsági újításai is napirendre kerültek.

Sikeres debütálásának köszönhetően amit az Explorer 8 és a 9-es kiadás már tartalmaz vagyis a SmartScreen rendszer a fájlellenőrzések biztonságos végrehajtása terén bizonyult igen hatékonynak.

Az eddig használt Explorer rendszerekben biztonságos böngészést nyújtott felhasználói számára, ami napjainkban egyre fontosabb szerepet tölt be.

Ennek a hatékony szűrőnek az alkalmazása többek között, meggátolja a kártékony szoftvereket tartalmazó programok letöltését és beépülését.

Jelenleg elmondható róla hogy három féle módszer segítségével védi meg a felhasználókat a nemkívánatos támadásoktól.

A SmartScreen használata közben a letöltött fájlokat összehasonlítja egy káros weboldalakat és programokat tartalmazó fekete listával amit a felhasználók közreműködésével állítanak össze.
Ha a fekete listán szereplő oldalról vagy esetleg a listán nem található elemről van szó akkor a felhasználó egy figyelmeztetést kap a biztonsági kockázatokkal kapcsolatban. Természetesen csak akkor hatékony a rendszer ha a felhasználó alkalmazza is a biztonsági tanácsokat, mivel még ma is népszerű hogy a törések letöltése esetén figyelmen kívül hagyják és óvatlanság révén egy komoly vírusfertőzés részeseivé válnak.

 

Listája folyamatosan bővül és frissül, tartalmazza azoknak a weboldalaknak az adatait amelynek már maga a látogatása is komoly veszélyeket hordoz magában.

Természetesen viselkedés alapon is biztosít védelmet, mivel ha gyanús tulajdonságokkal rendelkező weboldalra tévedünk azonnal értesít és felajánlja a jelentés készítése lehetőséget, hogy szakértői szemmel tovább vizsgálva megállapítást nyerjen hogy valóban kell e tartani tőle.

A jelenleg letölthető Windows 8 teszt kiadásában még nem érhető el, a végleges verzió már tartalmazni fogja, a fejlesztők komoly hangsúlyt akarnak fektetni a biztonságra a legújabb operációs rendszerben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code