Internet Explorer 10

Nem is olyan rég jelent meg az Explorer 9 végleges változata a fejlesztők máris bemutatták az Internet Explorer 10 első kipróbálható változatát. A Las Vegas-i konferencián sok olyan információ birtokába kerülhettünk ami részletesen taglalja az újdonságok listáját.

A két termék bemutatása között eltelt idő rekord rövidséggel történt, a készítői csapat mindig a lehető legtovább tolta az információk kiszivárogtatását, a hagyománnyal való szakítás oka lehet a konkurencia törtetésével való lépés tartás.

Igaz, Hachamovitch érvelése szerint nem az erős piaci jelenlét miatt történik meg és ígérete szerint, semmiképp nem fogja a két nagy konkurens tempóját követni, inkább a rendszeres és megbízható frissítések folyamatát szeretnék az átlagos szintről emelni.

A konferencián megtudhattuk hogy az előző verzióhoz képest túlságosan nagy változtatásokat nem fog tartalmazni ami nem is meglepő mivel ilyen rövid idő alatt nem is várhatunk csodát, egy két kisebb változtatáson kívül talán a verziószám növekedése ami a legnagyobb eltérést jelenti.

 

Az ígéretek alapján használata sokkal gyorsabb lesz a hardveres gyorsítás végett ami a HTML5 szabványú tartalommal ellátott oldalak esetén lesz érzékelhető. Újabb és újabb tesztverziók fognak napvilágot látni 8-12 hetenként remélhetőleg mindig tartalmaz majd valami újdonságot.

A Webes szabvány bővülését mutatja így, mostantól az előzőekben kimaradt CSS3 támogatás mostantól elérhető.

Biztosak lehetünk abban is hogy ezen túl ARM chippel felszerelt rendszert is fog támogatni, mivel a bemutató is egy ilyen készülékkel történt(1GHz-es processzor és 1Gb memóriával ellátva) aminek az operációs rendszere Windows 8 volt ami nem okoz túl nagy meglepetést mivel már az eddigiekben megtudhattuk hogy a legújabb operációs rendszer már a szóban forgó böngészővel fog megérkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code