Itt a Firefox 5

Hivatalosan is bemutatkozott a Firefox 5. Mostantól nincs szükség béta verziók használatára mivel a hivatalos oldalról is elérhető a teljes változat.

A fejlesztők ígéretükhöz híven tényleg komolyan veszik a nagyobb ütemben való fejlesztéseket, így rendszeresen látnak el minket újabb és újabb kiadásokkal. Első ránézésre komolyabb változást nem is tapasztalunk rajta mivel a kezelőfelülete változatlan maradt.

Az alapítványtól megtudhattuk hogy az idén további kiadások várhatóak, tehát megtörténik majd a Firefox 6 és a 7 nagyközönség elé való tárása.

Ha a verziószám növekedésének a mikéntjét keressük akkor a köntös mögé kell hogy belessünk. Elsősorban a stabilitás és a sebesség növelését tartották szem előtt a munkálatok során.

 

Az előző kiadásokhoz képest sokkal kevesebb erőforrást emészt fel a háttérben megnyitott ablakok kezelésére. Kiküszöbölésre került a javascriptek lassabb kezelése. Kevesebb memóriaigényének köszönhetően több hely marad egyéb alkalmazásaink számára. Ez egy olyan gyenge pontnak számított amivel feltétlenül foglalkozni kellett. A támogatottságnövelés teljes bővülésével veszi fel a küzdelmet a konkurensekkel szemben, jobb HTML5 szabvány támogatás.

A Firefox 5 minden jelentős platformra már elérhető akik eddig is használói voltak mindenképp frissítsenek a végleges kiadásra. Remélhetőleg a további munkálatok nem csak a verziószám emelkedésén és minimális javítgatás formájában tárul elénk, hanem újdonságokkal is megörvendeztet minket.

Akik le szeretnék tölteni, hivatalos formában az alábbi linken tehetik meg.

Itt…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code