Everest Ultimate Edition-Rendszerdiagnosztika

Sok számítógép használó számára nehézséget okoz meghatározni hogy pontosan milyen géppel rendelkezik. Bizonyos esetekben ezzel nincs is semmi baj, mégis sokakban felmerülhet a kérdés hogy mit is lehet kihozni kedvencünkből, milyen játék futtatása jelentheti számára végső pontot. Az ilyen jellegű kérdések megválaszolására nem is lehetne jobb segítség mint az Everest Ultimate Edition, rendszerdiagnosztika felső fokon.

A bennünk felmerülő számtalan kérdésre kaphatunk azonnal választ, csak telepítenünk kell.

Sajnos fizetős szoftver, de ettől ne rettenjen el senki mivel letölthető próbaverziós változatban is amit időkorlátozással használhatunk.

Kezelőfelülete igazán remekre sikeredett minden a lehető legjobb helyre került, jól átlátható. Kezdők számára sem lehet gond a használata, ha valahol elakadunk, egy kis keresgélés után megkaphatjuk a választ a kérdéses paraméter mikéntjére.

Milyen információkat szolgáltat számunkra

 

Sokáig lehetne sorolni őket, én most megpróbálom a legfontosabbakat előtérbe helyezni.

Ha a processzorunk háza táján el lennénk bizonytalanodva akkor van egy jó hírem, mindent megtudhatunk ami csak érdekelhet. Akik a PC játékok igazi szenvedélyének hódolnak bizonyára szeretnék tudni hogy milyen processzorral rendelkeznek mennyire lehet húzni, mivel egy kicsi hiányzik a jobb teljesítményhez.

Számítógépünk hőmérsékletének monitorozása fokozott figyelmet kívánhat tőlünk. Részletes információkkal szolgál számunkra ezen a területen. Fontosságát azért is érdemes szem előtt tartani mivel ha számítógépünk belső hőmérséklete túlságosan magas értéket vesz fel hosszabb távon biztos a meghibásodás. Segítségével még időben felismerhetjük az esetleges probléma előjelét és el tudjuk hárítani. Ha már hőmérséklet figyelésnél tartunk akkor érdemes pár szót ejteni a ventilátorokról is. A program segítségével megtudhatjuk, hogy a beépített ventilátorok fordulatszáma milyen értéket vesz fel.

 

Második nagy fegyvere a szoftverek analizálásának módszerében rejlik, részletes betekintést kaphatunk a telepített programok listájáról, verzióiról.

A licencelt programokról elárulja számunkra az aktuális állapotát. Megtudhatjuk melyek azok az összetevők amelyek automatikusan betöltődnek induláskor, a listát megtekintve kiszúrhatjuk azokat amelyek fölöslegesek ezáltal gyorsítani tudjuk a Bootolást.

Ha nem vagyunk tisztába azzal hogy milyen folyamatok vannak automatikusan ütemezve, az ütemezés menüpont alatt pillanatok alatt vissza tudjuk követni.

Biztonság

A világháló és a programok terjedésével fokozatosan nő a fertőzések kockázata, feltétlenül fontos hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük számítógépünk konfigurációját, a biztonsági kérdések területén segít áttekinteni rendszerünket hogy potenciálisan nem e vagyunk veszélyeztetve.

A biztonsági kérdéseket hat fő területre osztva tekinthetjük át. A Windows biztonság a rendszer legfőbb és alap elemeibe segít betekintést nyerni, ahol a javítócsomag verziója és a rendszer visszaállítás aktuális állapotát tudhatjuk meg.

A Windows frissítések telepítése nem egy fölösleges elem, nem csak kompatibilitási illetve hibajavítási szempontból fontos hanem az esetleges gyenge pontokat is befoltozzák amelyeket a hackerek előszeretettel használnak ki kártevőik hatékonyabb számítógépünkre való juttatásában. A Windows frissítések menüpont tudatja velünk az aktuális státuszt, nem megfelelő beállítás esetén érdemes korrigálni.

A feltelepített antivírusok listája talán az egyik legfontosabb menü amelyet érdemes áttekinteni, hiányában teljesen védtelenek vagyunk egy vírus támadás esetén. Tájékoztat minket ezekről, természetesen a státuszukat is tudatja a felhasználóval.

Ha már a biztonságnál tartunk akkor a vírusvédelmi szoftver mellett a másik fontos tényező a tűzfal kérdése, kikapcsolt állapotban teljesen védtelenek vagyunk, sokszor a behatoló úgy kapcsolja ki, hogy észre sem vesszük.

Az Anti-Spyware és Anti-trójai menüpontok a két legnépszerűbb kártevők elleni védekezést megvalósító programok jelenlétéről tájékoztat. Ha nem tartalmaz rendszerünk ilyenfajta programot minél előbb pótoljuk.

Ha rendszer diagnosztikáról van szó, esetleg Drivereinket vagy Biosunkat szeretnénk frissíteni, minden további nélkül segítségünkre lesz. Minden számítógép tulajdonos számára fontos lehet.

A 30 napos próbaverziót bárki kipróbálhatja, ezalatt az idő alatt teljes értékű rendszerként működik. Maga a program letöltés, itt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code