Audacity 2.0

Elérhető a nagy népszerűségnek örvendő Audio szerkesztő program legújabb változata az Audacity 2.0.

Maga a szoftver számos hang manipulációs lehetőséget biztosít a számunkra. Mivel széleskörű platformitással rendelkezik ezért egyaránt elérhető Windows és Linux rendszerekre egyaránt.

Az Audacity lehetőséget biztosít arra hogy hangfelvételeket készítsünk külső forrásokból ami lehet mikrofon, vagy magán a számítógépen tárolt Audio fájl lejátszásából.

Természetesen a szoftver tudása nem ebben merül ki ennyivel, hisz elsősorban olyan hang manipulációkat támogat amivel akár egy teljesen egyedi, új dolgot alkothatunk.

Lehetőségünk van több zenei fájlt úgy összemixelni hogy további effektusokat is hozzáadunk. Az aktuális hangsávokról információval is szolgál, megtudhatjuk a mintavételezési frekvenciát is.

 

Az új kiadás számos újdonságot tartalmaz igaz itt érdemes megjegyezni hogy az első indítása során a kezelőfelületen semmilyen módosítást nem tapasztalunk.

Végül is nincs szükség arra hogy olyan dolgon változtassanak ami már bevált és jól működik.

Új formátumok kerültek támogatásra, többek között nem lesz gond a WMA, AC3, FLAC fájlokkal sem.

Ha eltekintünk a külsőtől, tudásban már fedezhetünk fel újdonságot. A legfontosabb változás ami érintette az az effektek területén érzékelhető.

Ráfért már az az újítás is hogy több billentyű kombinációt ismerjen, így több funkciót tudunk gyorsabban elérni.

Legyen szó bármilyen Audio manipulációról rá számíthatunk. Legyen az többsávos keverés, vagy akár zajszűrés, esetleg hangfelvétel, ingyen áll a szolgálatunkra. Az Audacity 2.0 itt letölthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code