Macrium Reflect Free- Windows költöztetése másik meghajtóra

A számítógép használat során egyre jobb és több program kerül forgalomba amelyet ingyen is be tudunk szerezni. Nem is beszélve arról, hogy az ingyenesen elérhető játékok száma is drámaian megugrott.

Ezzel nincs is baj, szeretjük letölteni mindazokat a szoftvereket amelyek hasznosak a számunkra illetve szórakoztatnak is egyben.
Problémánk akkor adódik ha a számítógépünk tárolóeleme szépen lassan elkezd betelni, egyre kevesebb hely marad számunkra.
Ilyenkor az esetek döntő többségében nem is tudunk mit tenni mint hogy lecseréljük merevlemezünket egy nagyobbra. Erre az esetre klasszikus példa az olyan felhasználó akinek számítógépe még csak 40 Gb-os merevlemezzel volt felszerelve, itt nem csak kedvenc fájljainknak de idővel még a programjainknak sem marad elegendő hely.

Sok felhasználó olyan megoldáson töri a fejét hogy lehetne a meghajtó teljes tartalmát átköltöztetni egy másikra úgy, hogy az a továbbiakban arról fusson.

Használata

Talán akkor ragaszkodunk leginkább kedvenc rendszerünkhöz ha teljesen belaktuk egyedivé, saját ízlésünknek megfelelően tudtuk formálni. Egy új telepítést követően bizony nem kis munkánkba tellene mindent a régi megszokott állapotára visszaállítani.

 


Ezek problémák elhárítására lett kifejlesztve a címben szereplő alkalmazás amely segítségével akár a teljes merevlemezünket át tudjuk költöztetni egy másik sokkal nagyobb méretűre.

A használatától nem kell megijednünk, egy gyors telepítést követően már használatba is vehetjük.
Ez a remek szoftver nem csak arra a feladatra készült hogy egyik merevlemezről a másikra tudjuk költöztetni Windowsunkat hanem ha igényeink úgy tartják akár biztonsági mentést is tudunk készíteni rendszerünkről, lemezkép formájában, amelyet a nekünk megfelelő külső adathordozóra másolva tudunk tárolni, illetve ha szükséges akkor onnan bármikor vissza is tudjuk állítani.
Telepítése során a program kéri hogy regisztráljuk a használni kívánt verziónkat, ahol pár adatot kérdez tőlünk. Ha ezzel megvagyunk pillanatok alatt túl vagyunk az első lépésen.

A költöztetés végrehajtásához általában a merevlemez gyártók készítenek pont erre a feladatra létrehozott alkalmazásokat, ezekkel is végrehajtható a művelet, itt minden merevlemezhez egyedi csak hozzá készült változattal lehetséges a művelet.
Különlegessége hogy HDD független, tehát szinte bármilyen meghajtó esetén használható.
A program futtatása előtt helyezzük be azt a merevlemezt, amelyikre szeretnénk másolni, hagyjuk hogy operációs rendszerünk felismerje és használatba vegye.

Ezután már nincs is más dolgunk mint hogy futtassuk a programot, az elindulás után válasszuk a Clone this disk… opciót.

A következő ablakban választhatjuk ki az új merevlemezünket, ahol további műveleteket is végre tudunk rajta hajtani, ilyen például a lemez törlése.

A Cloned Partition Properties menüben megadhatjuk hogy az új partíció mekkora méretű legyen, természetesen itt egy olyan méretet válasszunk ki amely bőségesen elegendő lesz operációs rendszerünk számára illetve marad hely a további programoknak. Nagy méretű meghajtó esetén fontos hogy több partíciót is hozzunk létre, annak felosztása függ a mérettől.

Miután jóváhagytuk a program számára minden fontos lépést, illetve be is fejezte a műveletet, csak annyit kell hogy tegyünk hogy kikapcsolt állapotban kivesszük a régi meghajtót és betesszük a helyére az újat és elindítsuk a számítógépet. Az ezt követő újraindításkor már betehetjük a régi meghajtónkat is ha törölni szeretnénk a tartalmát.

A  művelet helyes végrehajtásához azért nem árt ha van egy kis jártasságunk illetve minimális számítógépes ismeretünk ezek hiányában inkább ne kísérletezzünk, több kárt okozhatunk mint hasznot.

Ha Windows operációs rendszerünk költöztetésére keresünk egy programot amely még a biztonsági mentések készítésében is támogat minket akkor bátran forduljunk segítségül az alábbi szoftverhez, letöltés: itt…

Problémamentes munkát kívánok mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

code