Sat, kategorikusan-Ab IPBOX 9000 HD

A linuxos rendszerrel felszerelt, a Dreambox mellett kiemelkedő Set Top Box az Ab IPBOX 9000 HD vevőegység széleskörű szolgáltatást nyújt. Nem mondhatnánk róla hogy mai darab lenne, de méltóképp tekintélyt parancsoló.

A tervezésekor a megálmodói külsőleg az elődjére, a 400-asra akartak hajazni, tökéletesen összejött. A változatlan külső kialakítást komoly tudásbeli bővítés követi.

Az eszközölt univerzális távirányítójával a napjainkban kapható LCD és Plazma TV-k vezérelhetőek. Kialakítása kézreálló, minden gomb a felhasználó logikáját követve nyerte el végleges pozícióját.

 

VFD kijelzője jól olvasható, képes megjeleníteni a csatorna nevét.

Már az elején érdemes megemlíteni hogy, a box alkalmas két tuner kezelésére. Ha kedvünk tartja belehelyezhetünk a készülékbe földi digitális vételre, vagy műholdas HD adások vételére, vagy pedig vezetékes adások feldolgozására alkalmas tunert.

Bármelyiket is szeretnénk használni a Set Top Box minden nehézség nélkül kezeli. A cserélhetőség a tuner meghibásodásakor is igen előnyös mert már saját magunk is rendelni tudunk bele csere tunert. A hiba felismeréséhez nem kell különösebb szaktudás.

 

PVR Rendszer

Fejlett PVR rendszere kiválóan támogatja a felvételek készítését, sajnos alapkonstrukcióban nem találunk benne merevlemezt, ha szükséges egyedileg mindenkinek magának kell megoldania. Ha a merevlemezes megoldás nincs a kedvünkre, USB csatlakozón keresztüli adathordozókra is tud rögzíteni.

A timeshift funkcióval ellátott készüléken időcsúsztatásos adásokat is nézhetünk, ha késnénk kedvenc műsorunk kezdési időpontjáról, itt lép életbe ez a tulajdonság. A rendszer ventilátoros hűtését a menüjéből szabályozni tudjuk. Sajnos hátrányos tulajdonságként kell felhozni a hűtés zajosságát. Amire főleg csak akkor van szükség ha merevlemezt építünk be. Felvételeket indíthatunk EPG-ből és előre megadott időpont által.

Multimédiás funkciói között szemezgetve olyan tulajdonságokkal találkozunk mint a külső adathordozóról való MP3, illetve DivX lejátszás. A netről letöltött DivX filmeket konvertálás nélkül azonnal megtekinthetjük.

Két memóriakártya olvasó is beépítésre került, azok számára akik igényt tartanak rá.

Ab IPBOX 9000 HD egyéb tulajdonságok

Két kártyaolvasóval van ellátva így egyszerre két előfizetést képes kezelni. Kiválóan kezeli a UPC Direct szolgáltató által adott kódkártyát.

Én személy szerint egy Hello HD előfizetés mellett voksolnék, ilyen beltéri hosszabb birtoklása esetén. A kártyaolvasó tudása megfelelő szoftverkörnyezettel bővíthető.

A forgatómotorok és kapcsolók kezelése akadálymentes, az esetleges hibák csak is szoftverezettségi hibára fogható, ami mindenképp javításra kerül a fejlesztők részéről.

 

A nyílt forráskóddal rendelkező Linux a megszokott szabadságot biztosítja számunkra. A jól megszokott alkalmazások itt is telepíthetőek, aszerint hogy mit szeretnénk belőle kihozni.

A kedvelt FTP hozzáférés könnyíti felhasználhatóságát.

Az Ab IPBOX 9000 HD első beüzemelése könnyű és gyors. Menürendszere könnyen navigálható.

A gyors használatba vételt elősegíti az interneten fellelhető csatorna lista szerkesztő programok, amivel a hosszadalmas procedúra a múlté lehet. A Relok PC Editornak köszönhetjük hogy, a készülék egyedi, széleskörű konfigurálhatósága a gyakorlatlanok számára is elvégezhető.

Az első bekapcsolás 2 percet vesz igénybe, a minőségért várni kell.

Minőség, az bizony van! Még az SD adások megjelenítése is több, mint gyönyörű. Akadásmentes, tűéles, telített színű kép visszaadására alkalmas.

Támogatott képfelbontás:

576i

720p

1080i

Ab IPBOX 9000 HD csatlakozók:

2 db SCART

HDMI- DHCP képes

Optikai kimenet

USB Host, USB Client

S-Video kimenet

Ab IPBOX 9000 HD ár

2011.03.02-án az online webáruházak kínálatában a legalacsonyabb ár:

141900FT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code